Familie de irakieni, încercare îndrăzneață de trecere a frontierei, călăuzită de trei...

Familie de irakieni, încercare îndrăzneață de trecere a frontierei, călăuzită de trei unguri

0
DISTRIBUIȚI

Opt persoane au fost oprite ieri de oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, din drumul spre spațiul Schengen. Nu le-a luat mult celor de la frontieră să-și dea seama că în microbuz se aflau migranți străini, care încearcau să ajungă în vestul Europei.

Încercarea de trecere a acestora a avut loc în jurul orei 15.00, atunci când, la volanul unui microbuz marca Ford Tranzit, un maghiar în vârstă de 30 de ani s-a prezentat pentru a efectua formalitățile, fiind însoțit de alte șapte persoane. Polițiștii de frontieră și-au dat seama că în cinci dintre buletine fotografiile nu corespund cu figurile pasagerilor, astfel că au trecut la cercetări.

Verificările au scos la iveală faptul că cele cinci persoane sunt de origine irakiană și formează o familie, mamă și tată, în vârstă de 32, respective 39 de ani, respectiv trei copii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani.


Migranții au declarat că voiau să ajungă în Olanda, urmând ca la destinație să le plătească celor trei maghiari suma de 13.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, iar celor trei cetăţeni maghiari pentru trafic de migranţi, urmând ca  la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.