Filme premiate la cel mai mare festival european de cinema, proiectate la...

Filme premiate la cel mai mare festival european de cinema, proiectate la Timișoara. Cine este invitatul special al evenimentului „Les films de Cannes”

0
DISTRIBUIȚI
Imagine din filmul „Jupiter Moon”

Cea de-a doua ediție a festivalului „Les films de Cannes” se va desfășura la Timișoara între 20 și 22 octombrie, la filarmonica „Banatul”. Intrarea este liberă iar Institutul Francez este partener al evenimentului.

Festivalul va începe în 20 octombrie, ora 22,00, cu proiecția filmului lui Ruben Őstlund, „The Square”, care a obținut în acest an premiul „Palme d’Or”. O suită de întâmplări neprevăzute cu note comice reușesc să țină publicul în tensiune, filmul fiind caracterizat de publicația „The Guardian” drept „un spectacol neobișnuit și scandalos, cu momente de frenezie pură”. În 21 octombrie, de la ora 21.00, va putea fi urmărit filmul „120 Battements par minute”, realizat de regizorul francez de origine marocană Robin Campillo, câștigătorul Grand Prix-ului din acest an, filmul fiind și propunerea Franței la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Alte filme prezentate la Timișoara vor fi comedia neagră ”Happy End” de Michael Haneke, de două ori câștigător al prestigiosului premiu „Palme d’Or”, cel mai nou film de comedie și suspans semnat de frații Ben și Josh Safdie, „Good time”, și „Paterson”, semnat de Jim Jarmusch, un film despre victoriile și înfrângerile vieții cotidiene, dar și despre poezia ascunsă în cele mai mici detalii ale lucrurilor.

Regizorul maghiar Kornél Mundruczó

Invitații speciali ai acestei ediții sunt regizorul maghiar Kornél Mundruczó, care va participa în 21 octombrie, de la ora 18.00, la proiecția filmului „Jupiter’s Moon” și va purta un dialog cu spectatorii la sfârșitul filmului, și actorul Valeriu Andriuță, care face parte din distribuția lungmetrajului „A Gentle Creature”, de Sergei Loznitza.


Este povestea unui emigrant care, după ce a fost împușcat în momentul în care încerca să treacă granița, poate levita în voie, ecranizarea fiind realizată în manieră science fiction și fantasy. Prezența sa la Timișoara va prilejui pe 22 octombrie, ora 19.00, vizionarea scurtmetrajului „Chers Amis”, pe care acesta l-a regizat, iar la finalul celor două filme, Valeriu Andriuță va răspunde întrebărilor publicului. Discuțiile cu invitații vor fi moderate de criticul de film Marian Rădulescu. Programul complet al festivalului este disponibil pe www.filmedefestival.ro .

Actorul Valeriu Andriuță

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.