Flavius Biea revine în ring pentru apărarea centurii continental WBA la semimijlocie....

Flavius Biea revine în ring pentru apărarea centurii continental WBA la semimijlocie. Cu cine va lupta în gala ”Lupii din Carpați” de la Buzău

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Singurul pugilist profesionist din vestul țării va lupta într-o supergală cu un super boxer în această toamnă. Flavius Biea pune în joc centura WBA continentală la semimijlocie cucerită în premieră în luna mai la Timișoara. Sportivul din Banat va lupta cu un boxer puțin mai experimentat ca el, maltezul Steve Martin, în gala ”Lupii din Carpați” de la Buzău.

În gala din estul țării ”main eventul” va fi lupta lui Viorel Simion pentru centura intercontinentală WBA, dar printre eroii serii din 3 noiembrie se va număra atât Flavius Biea, cât și Bogdan Dinu, cei mai în vogă tineri pugiliști autohtoni.


Adversarul boxerului din Timișoara va fi Steve ”Super” Martin, un maltez în vârstă de 30 de ani care a înregistrat 15 victorii la profesioniști, dintre care 12 prin KO, dar și patru înfrângeri. El e acum mai slab clasat ca Biea în clasamentul mondial WBA, locul 184 față de 152, poziția românului. ”Va fi un meci mult mai greu ca cel de la Timișoara, dar mă pregătesc foarte bine, voi da tot ce pot ca să-l înving. E o pauză mare, mai trebuia să am un meci de palmares în aceste șase luni. Dar ținând cont că boxasem prima dată 12 reprize poate mi-a prins bine această pauză. Sunt în grafic. Sigur în martie vom încerca să aducem un nou meci de titlu la Timișoara”, a declarat Flavius Biea. Boxerul din Banat l-a învins în luna mai în Sala ”Constantin Jude” pe maghiarul Laszlo Toth, în urma unei decizii la puncte. A fost a 12-a victorie din 12 meciuri la profesioniști pentru Biea.

”Va fi cel mai bun adversar de până acum. Acest maltez, având și rata de KO foarte mare, trebuie să mă pregătesc foarte bine, pentru un meci de 12 reprize”, a adăugat Flavius Biea. El va pleca pe 15 octombrie din nou într-un stagiu de pregătire în Anglia, unde va avea cinci ”sparring-uri”. ”Din păcate în România nu prea sunt mulți boxeri profesioniști”, a conchis Biea. Pugilistul timișorean a mai precizat că plănuiește la o săptămână de la finele galei buzoiene să-și inaugureze propria academie. Iar în 2 decembrie va boxa într-un nou meci la Londra.

Gala ”Lupii din Carpați” are loc vineri, 3 noiembrie, la ”Sala Sporturilor” din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.