Fostul basist Whitesnake, Marco Mendoza, revine la Timişoara: „Ideea e să ne...

Fostul basist Whitesnake, Marco Mendoza, revine la Timişoara: „Ideea e să ne simţim bine, să uităm de probleme pentru câteva ore şi să fim fericiţi“

0
DISTRIBUIȚI

Marco Mendoza, fostul basist al legendarelor trupe Whitesnake sau Thin Lizzy, revine pentru a doua oară în oraşul nostru cu un spectacol de neratat, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Reflektor Venue.

Marco Mendoza s-a născut în data de 3 mai 1963 şi este actualmente basist al formației The Dead Daisies. Artistul și-a început cariera muzicală în 1989 alături de proiectul solo al chitaristului Black Sabbath – Bill Ward. A urmat apoi un peripluu de formații mai mult sau mai puțin celebre, de la Alias și Blue Murder, la Thin Lizzy alături de care a început să cânte la chitară bass din 1994. Au urmat apoi turnee și albume alături de Ted Nugent, Whitesnake începând cu 2004 și proiecte personale precum Mendoza Heredia Neto, Black Star Riders și The Dead Daisies – alături de care a cântat în turneu împărțind scena cu Kiss și Def Leppard. În 2007 Marco Mendoza şi-a lansat primul album solo, iar pentru luna februarie a anului 2018 pregăteşte un nou material discografic solo sub numele de „Viva La Rock“, care a fost înregistrat în Danemarca alături de producătorul Soren Andersen (care a mai colaborat cu Glenn Hughes sau Mike Tramp).

Concertul din Timişoara – organizat de Corina Minda şi SIR AUDIO – va avea loc sâmbătă 14 octombrie, de la ora 22.00, la Reflektor Venue. Biletele pre-sale, la preț promoțional de 40 lei, se găsesc la librăriile Cărturești. În ziua concertului prețul unui bilet va fi de 50 lei și accesul se va asigura în limita capacității clubului. Organizatorii au anunţat că la acest concert spectatorii vor putea câștiga una dintre chitarele bass ale rockstar-ului. Înaintea concertului de sâmbătă, artistul stabilit actualmente în California ne-a acordat un interviu.

– Eşti la al doilea turneu în România, în 2017. Ce aşteptări ai avut înainte de a veni la noi în ţară şi cum ţi s-au părut show-urile de aici?
– Aşa este, sunt pentru al doua oară în acelaşi an în România. Feedback-ul primului meu turneu aici a fost extraordinar, astfel încât prietenii mei Heinrich Schuster şi Corina Minda, care au făcut aceste turnee posibile, mi-au propus să revin. Nu am nicio aşteptare înainte de a merge în teritorii noi pentru mine.


Nu ştiam multe despre România. Desigur, ştiam de Transilvania şi am cântat odată cu Whitesnake în România. Când accept să vin în teriorii noi sper că oamenii mă cunosc şi ştiu ce fac.

– De-a lungul carierei tale ai avut ocazia să cânţi alături de Blue Murder, Thin Lizzy, Ted Nugent, Whitesnake şi alţii. Cum te-au influenţat aceste colaborări?

– Colaborările acestea au fost un highlight al carierei mele. A fost o perioadă în care am învăţat mult şi o perioadă plină de inspiraţie pentru mine. Să fiu în aceeaşi trupă cu David Coverdale sau Ted Nugent – ca să amintesc doar câţiva muzicieni cu care am colaborat – a fost extraordinar. Am înţeles energia pe care o au oamenii aceştia şi am învăţat ce înseamnă să ai succes. Secretul e să munceşti zi de zi. Să mergi înainte, cu paşi mai mici sau mai mari.

– Crezi că în 2017 mai merită să scoţi albume?
– Da, e bine să scoţi albume, pentru că aşa apari pe radar. E bine să scoţi un disc la un label, care promovează şi distribuie materialul. Îți aduce cea ce numim noi „awareness”. Dacă faci un album şi nu faci turneu, nu se merită. Un lucru deschide uşa pentru altceva. Promoterii şi patronii de cluburi apreciează discurile noi. Pe de altă parte, e drept că vânzările de discuri din zilele noastre nu mai sunt cele de demult. Industria muzicală s-a schimbat şi trebuie să te adaptezi. Eu iubesc ceea ce fac. Oamenii sunt încă îndrăgostiţi de chestiile palpabile. Cumpără tricouri, CD-uri… Trebuie să munceşti mai tare, dar dacă eşti artist o să ai satisfacţii mari.

– Cum ţi se pare România?
– Din ceea ce am văzut eu la show-uri, aveţi oameni cărora le place muzica. Şi entertainment-ul. Am mai văzut că oamenii iubesc mâncarea. Şi muzica şi viaţa. Îmi aminteşte de Mexico City. Fetele sunt frumoase, latino. Şi mai frumos e că fetele sunt educate şi ambiţioase. Avem sânge latin. În SUA, unde stau acum, e altfel. Lipseşte educaţia. Se vede că România nu a fost afectată de globalizare. Am fost în câteva oraşe din România şi îmi aminteşte de Mexic.

– Ce noutăţi pregăteşti pentru spectacolul de sâmbătă din Timişoara?
– Păi, am un tobar şi un chitarist care sunt foarte buni. Vom face un show straşnic. Fără să sune a laudă, ştiu cum să ofer distracţie. Îmi place muzica, dar ofer şi entertainment şi un mesaj. Mesajul este optimism. Îmi place să creez un dialog cu asistenţa. Ideea e să ne simţim bine, să uităm de probleme pentru câteva ore şi să fim fericiţi. Să sărbătorim viaţa.

– Se poate trăi din muzică în zilele noastre?
– Bună întrebare. Hai să spun că după ce merg în turneu o lună de zile, îmi place să am bani să cumpăr cereale pentru copiii mei de acasă. Sunt perioade şi perioade, dar la sfârşitul zilei trebuie să ai satisfacţia să semnezi CD-uri, să vorbeşti cu oamenii. Lucrurile astea te inspiră şi contează mai mult decât banii. Bine, acuma depinde… dacă e vorba de milioane de dolari, se mai schimbă treaba. Nu am intrat în business să fac bani. M-am îndrăgostit de muzică şi asta mă face să merg mai departe. Gig-urile te ajută să pui benzină în maşină. Aşadar, puneţi benzină în maşina mea şi veniţi să mă salutaţi sâmbătă seara la Reflektor Venue…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.