Fostul șef al Inspectoratului Școlar Arad a câștigat procesul intentat Ministerului Educației,...

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Arad a câștigat procesul intentat Ministerului Educației, după ce a fost demis din funcție

0
DISTRIBUIȚI

isj arad

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Arad, Claudius Mladin, a câștigat procesul intentat Ministerului Educației, astfel că ordinul prin care a fost demis a fost suspendat și va fi repus în funcție.

Șeful Inspectoratului Școlar Arad a fost demis, la mijlocul lunii august, alături de alți 12 inspectori școlari din țară de către Ministerul Educației. Claudius Mladin a atacat ordinul de ministru prin care a fost demis la Curtea de Apel Timișoara, iar astăzi a obținut suspendarea actului, astfel că va fi repus în funcție.

„Admite cererea formulată de reclamantul Mladin Claudius-Lucian împotriva pârâtului Ministerul Educației Naționale, pentru suspendare executare ordin şi repunere în funcţie.


Suspendă executarea Ordinului nr. 4694/18.08.2017 emis de către pârât până la pronunţarea instanţei de fond asupra legalităţii acestui ordin. Obligă pârâtul să-l repună în funcţie pe reclamant. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată către reclamant, în sumă de 3.570 lei. Executorie”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de cinci de zile de la comunicare.

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie, la mijlocul lunii august, șefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Unii dintre cei demişi au amenințat că vor da în judecată instituţia.

Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi.

Foto: Aradon

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.