Guvernul spaniol preia controlul asupra regiunii Catalonia. O parte a administraţiei catalane...

Guvernul spaniol preia controlul asupra regiunii Catalonia. O parte a administraţiei catalane se opune acestei măsuri

0
DISTRIBUIȚI

Spania va prelua astăzi controlul asupra Cataloniei, când politicienii şi angajaţii publici se vor întoarce la locurile de muncă, o parte a Administraţiei catalane se opune acestei măsuri, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Mii de oameni s-au adunat, ieri, pe străzile din Barcelona pentru a susţine unitatea Spaniei şi pentru a manifesta împotriva independenţei regiunii catalane.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seară, dizolvarea executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, după ce liderii catalani au adoptat o declaraţie de independenţă.


Premierul Mariano Rajoy a anunţat că vor fi organizate alegeri regionale la 21 decembrie, care au scopul de a restaura ordinea constituţională.

Parchetul General din Spania va iniţia o procedură judiciară împotriva lui Carles Puigdemont, suspectat de rebeliune, faptă pentru care riscă 30 de ani de închisoare. Fostul lider catalan ar urma să fie pus sub acuzare din cauza acţiunilor separatiste, care contravin Constituţiei spaniole, mai ales după ce Parlamentul catalan a adoptat o declaraţie de independenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.