Hackeri ruşi ar fi sustras secrete cibernetice ale SUA de la NSA....

Hackeri ruşi ar fi sustras secrete cibernetice ale SUA de la NSA. Una dintre cele mai mari scurgeri de informaţii în domeniul securităţii

0
DISTRIBUIȚI

Hackeri ai Guvernului rus ar fi sustras în 2015 secrete cibernetice clasificate ale SUA de la Agenţia Naţională de Securitate (NSA), după ce un contractor a transferat informaţii pe computerul său de la domiciliu, conform presei internaţionale, citate de Mediafax.

The Wall Street Journal a raportat, citând surse anonime, că furtul a inclus informaţii despre modul de pătrundere pe reţeaua unui computer străin şi protejarea împotriva atacurilor cibernetice, aceasta putând fi considerată una dintre scurgerile de informaţii cele mai mari din domeniul securităţii.

Washington Post a transmis că angajatul în cauză lucrase pentru unitatea de Operaţiuni de acces personalizate pentru hackeri de elită a NSA-ului, înainte de a fi concediat în 2015.

NSA a refuzat să comenteze informaţiile presei, citând politica agenţiei :”Nu comentăm niciodată despre afiliaţii noştri sau despre chestiuni interne”.

În cazul în care va fi confirmată această informaţie, atacul ar putea marca ultima scurgere de informaţii dintr-o serie din partea agenţiei, inclusiv scurgerile de informaţii ale contractorului Edward Snowden privind programele de supraveghere americane.

Un alt contractor al NSA-ului, Harold Martin, aşteaptă să fie judecat pentru sustragerea unor coduri de computere clasificate şi posibila dezvăluire a acestora.


Este vorba de coduri utilizate pentru activităţi de spionaj în sisteme informatice ale guvernelor străine.

Tensiunile se află la cote înalte, după ce, în octombrie 2016, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative, în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, potrivit serviciilor secrete americane.

Departamentul de Securitate Internă din SUA a cerut, în septembrie, tuturor agenţiilor guvernamentale să elimine toate softurile companiei ruseşti Kaspersky Lab din sistemele IT, pe fondul unor suspiciuni în privinţa legăturilor companiei cu serviciile de informaţii din Rusia. Oficialii companiei Kaspersky Lab au negat în repetate rânduri că ar avea legături cu Kremlinul şi s-au declarat dezamăgiţi de acţiunea şi de acuzaţiile Departamentului de Securitate Internă, precizând că sunt nefondate. Reprezentanţii Kaspersky sunt de părere că au devenit pionii jocului geopolitic dintre SUA şi Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.