Hârjoneala cu ”organele”

Hârjoneala cu ”organele”

0
DISTRIBUIȚI

Când nu mai are argumente sau vrea să scape în a da răspunsuri, Nicolae Robu s-a obișnuit să facă referire la ”organele statului”. A cerut SRI să intervină în scandalul garajelor prefecturii sau când erau contestată vreo licitație. A strigat că el este ”ultralegalist” și a inventat tot felul de proceduri și a scris fluvii de note interne în care vorbea de răspunderea individuală. Asta chiar dacă există niște legi care stabilesc foarte clar care sunt responsabilitățile fiecăruia. Primarul Timișoarei a ajuns să invoce în disputele politice până și DNA, cum a fost în cazul scandalului cu viitoarea sală polivalentă pe care pesediștii o vor ridicată la Giroc.


”Organele statului” au devenit scutul în spatele căruia Robu se ascunde pentru a nu răspunde întrebărilor jurnaliștilor legate de modul în care a fost violată legea de administrația pe care o conduce când a fost reabilitată poarta de pe Calea Lugojului care s-a prăbușit, ucigând un tânăr de 24 de ani. Celor care au pus întrebări li s-a spus că ”imixtionează” ancheta procurorilor.

Bărbăția lui Robu în invocarea autorităților statului ia o pauză atunci când primarul devine obiectul atenției acestora. Așa s-a întâmplat în cazul amenzii pentru discriminare, când a fost amendat pentru nerespectarea legislației în cazul liniei de tramvai de pe Calea Șagului sau când judecătorii au decis că finanțările pentru ACS Poli și alte cluburi au fost ilegale. Dintr-o dată instituțiile statului nu mai sunt cele care aplică legea, ci doar unelte folosite de oamenii răi care nu-l iubesc pe primar și vor să blocheze dezvoltarea în forță a Timișoarei. De altfel, Nicolae Robu are propriul stil de a interpreta legea și nu se sfiește să dea lecții tuturor celor care nu-i fac pe plac.

Întotdeauna are dreptate și nu ar accepta în ruptul capului că a greșit. Momentul adevărului despre cum vede primarul autoritățile statului va fi atunci când Nicolae Robu va trebui să lămurească în fața ”organelor statului” cum a prelungit contractul de salubrizare cu Retim fără hotărâre de consiliu local și a primit un Mercedes în folosință gratuită de la societate, cum a închis ochii ca prietenul său de concedii să dezmembreze terenurile municipalității fără a avea nicio împuternicire legală și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.