Himalaya, în 66 de imagini. O expoziție-poveste cu fotografii inedite

Himalaya, în 66 de imagini. O expoziție-poveste cu fotografii inedite

0
DISTRIBUIȚI

Unsprezece fotografi timișoreni au adus acasă frumusețea ireală a munților Hymalaya, surprinsă în imagini ce vor alcătui o extraordinară expoziție de fotografie, intitulată „Wide, third eye”. Pasionații de fotografie trebuie să știe însă că expoziția va putea fi vizitată doar în data de 11 octombrie, iar vernisajul va începe exact la ora 19.07.

Munții Himalaya din India sunt cei mai tineri de pe glob, dar în același timp și cei mai înalți, sunt cunoscuți pentru imaginile incredibile pe care le oferă turiștilor și pentru oraşele de munte de acolo care copleșesc cu pitorescul lor specific.

Câțiva fotografi din Timișoara și-au petrecut o parte din vară în munții indieni, imortalizând cele mai interesante peisaje din Ladakh, Delhi și Agra. Mariana Băcilă, Elena Biianu, Sorana Bordaș, Camelia Bugariu, Cristina Bugariu, Laurențiu Cioboată, Andrea Curuț, Loredana Gancea, Ina Niță și Bianca Ștefanovici, conduși de alpinistul-fotograf Cristian Tzecu, s-au întors acasă cu 66 de poze realizate acolo, pe care le vor expune la Ambasada în data de 11 octombrie 2017.

Expozanții  își vor aștepta publicul cu chai indian și cu poveștile oamenilor adunate din călătoria lor.


Înaintea vernisajului, între orele 17:00 și 18:30, se va organiza un workshop foto gratuit în care Cristian Tzecu, inițiatorul călătoriei, va povesti despre desfășurarea turei, despre cum au fost realizate fotografiile din expoziție (tehnic și creativ), dar și despre magnetul care l-a atras întotdeauna în India. La workshop sunt așteptați 30 de participanți care s-au înscris în prealabil pe pagina oficială a evenimentului, pe momente.ro.

Cristian Tzecu povestește că în Himalaya a fost în două tipuri de expediții – sportive și fotografice, iar despre aventura trăită vara trecută spune că a fost deosebită. „E a doua tură foto acolo, și a fost absolut specială pentru că am fost doar fotografi timișoreni, de fapt 9 fotografe și doi fotografi.  Pentru mine a fost o mare bucurie să le observ transformarea, de la reticența firească atunci când ajungi în India, până la nonșalanța cu care au ajuns să interacționeze cu oamenii. Din punctul meu de vedere, Himalaya e doar un pretext fotografic, pentru că ceea ce ne-a surprins pe toți au fost oamenii locului și poveștile lor vizuale. Expoziția noastră e mai degrabă despre oameni decât despre „goblenuri” himalayene – e ceea ce încerc de câțiva ani să insuflu cursanților mei. Marea mea bucurie e că imaginile pe care le veți vedea miercuri, au în ele căldură, creativitate, nonconformism și vigoare. Abordări diferite, pline de personalitate, vor aduce privitorilor Himalaya din sufletele noastre, necomercială, și totuși încărcată de poveste”, ne-a declarat Tzecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.