A început sezonul virozelor în județul Timiș: mii de oameni în spital...

A început sezonul virozelor în județul Timiș: mii de oameni în spital din cauza vremii capricioase

0
DISTRIBUIȚI

raceala

Vremea schimbătoare din ultima perioadă a băgat mii de locuitori din județul Timiș în spital. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, doar în prima săptămână din luna octombrie, peste 2.000 de persoane cu viroze și pneumonii s-au adresat medicilor, iar aproape 100 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internate în spital.

„Din prima săptămână a lunii octombrie 2017 se derulează sistemul de monitorizare și raportare al infecțiilor acute respiratorii la nivelul județului Timiș.


În săptămâna 2-8 octombrie 2017 au fost raportate 1836 viroze cu 24 de internări și 325 pneumonii cu 66 de internări”, comunică DSP Timiș.

Medicii recomandă ca la primele simptome ale bolii, pacienţii să se prezinte la medic şi să nu ia în niciun caz antibiotice după ureche. De asemenea, este recomandată o igienă cât mai strictă, spălarea repetată a mâinilor cu apă și săpun, folosirea batistelor de unică folosință în caz de strănut, tuse, evitarea contactului apropiat cu persoane bolnave, evitarea spațiilor aglomerate, o alimentație bogată în legume, fructe, produse lactate și consum de apă, îmbrăcăminte adecvată sezonului rece și mișcare în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.