Remiză aprinsă între fruntașele Informatica Timișoara și Autobergamo Deva. Bănățenii continuă să...

Remiză aprinsă între fruntașele Informatica Timișoara și Autobergamo Deva. Bănățenii continuă să evolueze la un nivel înalt în ciuda situației financiare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Derby-ul Ligii I la futsal dintre Informatica și Autobergamo nu a avut câștigător în această seară. Timișorenii se pot însă declara mai mulțumiți cu punctul obținut după ce au revenit de la 0-2 pe tabelă. Elevii lui Robert Lupu se află la egalitate de puncte cu devenii și Odorheiu Secuiesc după acest 2-2 cu rivala vestică.

Informatica a început în formula: Iancu – Savio, Felipe, Rakic și Simic (cpt.). Scorul a fost deschis de oaspeți fix după nouă minute de joc. Alpar Csoma a punctat cu capul din apropiere după ce balonul trimis de Ignat a lovit inițial transversala. Peste doar trei minute alb-violeții mai încasează ușor un gol. De această dată Pânzaru a trimis un șut sub bară ușor din lateral dreapta. Au urmat mai multe faze la ambele porți, dar fără gol. Rakic (min. 14) a țintit doar bara în replică. Iar în ultimul minut al primei părți Simic nu a putut profita din execuția de la 10 metri, dictată pentru cumul de faulturi al oaspeților. Și celălalt sârb a țintit bara porții lui Tonița. La faza următoare s-a făcut 1-2 la acest capitol, căci și Obadă, de la Deva, a nimerit un stâlp de susținere. În fine, la capătul reprizei Informatica reduce din diferență după o execuție de la 6 metri prin Rakic, fază care a fost precedată de protestele celor de la Autobergamo. Semnalizarea a venit după ce Simic s-a ciocnit de portar. Partea a doua nu a fost la fel de spectaculoasă în prima sa parte, dar meciul a avut parte de un final tensionat. Deco și Savio au fost cel mai aproape de gol înainte de reușita izbăvitoare a celui de-al treilea brazilian: Felipe Oliveira. Șutul acestuia de la distanță, din minutul 39, a stabilit scorul partidei: 2-2.

În urma acestui rezultat Deva își păstrează prima poziție, la golaveraj, și e urmată de Informatica Timișoara, pe 2, respectiv, FK Odorheiu Secuiescu, locul 3. ”Tridentul” fruntași numără același număr de puncte după șapte partide: 17. Culmea, ele pot fi întrecute de o patra formație, United Galați, 15 puncte, are un meci în minus. Moldovenii trebuiau să joace la Muncitorul, dar jocul s-a anulat din cauza problemelor cărășenilor.

Informatica, tot în ”gaură”

Președintele Informaticii, Gabriel Lungu, era mulțumit de jocul echipei sale, date fiind problemele de la club. ”Eu zic că puteam să câștigăm, puteam pierde, a fost un joc foarte bun. Am făcut un meci asemănător la Odorhei, tot egal. Nu ne ajută, nici nu ne încurcă acest punct. E destul de bine dată fiind situația noastră. Nu aș vrea să comentez arbitrajul… Au fost decizii controversate și de o parte și de cealaltă…”, a spus conducătorul echipei timișorene.

Informatica a așteptat în van un sprijin de la autoritățile locale și județene în această perioadă. În schimb, Lungu a precizat că a primit un mic sprijin de la o firmă din București. ”Situația financiară e la fel.


CJT a refuzat să ne dea deși avem toate actele în regulă. Le-am spus și la băieți, ne-am luat adio de la o finanțare, din păcate așa se înțelege sportul, nu înțeleg refuzul acestora. Trebuie să ne intre bani de la Primărie, 10, apoi 5 mii, bani cheltuiți deja, răspunsul e același. Dar sunt convins că aceia vor veni. Timpul acesta ne presează pe noi… Eu le-am spus la băieți că nu pun presiune pe ei, că vrem să câștigăm campionatul, în condițiile în care nu am reușit să dăm banii la zi. Am ajuns să mergem cu mașini proprii în deplasare”, a subliniat Gabriel Lungu.

Tehnicianul oaspeților a acceptat remiza, în ciuda protestelor îndelungi la unele decizii ale arbitrilor pe parcursul derby-ului din Banat. ”Cred că rezultatul e corect. Nu am avut noroc cu o decizie a arbitrului, dar e un rezultat just. A fost un meci spectaculos. Astăzi arbitrul a luat câteva decizii… a dat penalty pentru ei, nu ne-a dat nouă. Dar Timișoara a jucat bine. Eu am fost în Ungaria și aici e un campionat mai bun, cinci echipe sunt de top. Călărași, Galați și Odorhei sunt și ele formații bune. Jucătorii români au calitate iar la această echipă sunt brazilieni și sârbi…”, a concluzionat Marco Angulo. Deva e implicată și în jocuri din cupele europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.