ISC: Primăria Timișoara a încălcat grav legea în cazul reabilitării porții morții...

ISC: Primăria Timișoara a încălcat grav legea în cazul reabilitării porții morții de pe Calea Lugojului. Ce au constatat specialiștii

3
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Stat în Construcții confirmă, într-un document oficial, dezvăluirile PRESSALERT.ro că lucrările de reabilitare a porții morții de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit ucigându-l pe studentul Vlad Baici, de 24 de ani, s-au făcut în mod ilegal. Vă reamintim că lucrările s-au efectuat după ce Primăria Timișoara a eliberat o autorizație de construire în regim de urgență în luna octombrie 2014, dar lucrările au început doar în iunie 2015. Pretextându-se urgența, s-a evitat licitația publică, lucrarea a fost încredințată firmei Stareto SRL, abonată la contractele cu Primăria Timișoara, compania primind câte 56.000 euro pentru fiecare dintre porțile de intrare de pe Calea Lugojului și Calea Aradului.

”În conformitate cu documentele depuse de investitor – Primăria Municipiului Timișoara și executant SC Stareto SRL, după primele constatări, rezultă că există 4 planșe, cu titlul ”Poartă de intrare în oraș”, cu denumirile ”Plan de situație”, ”Structură existentă”, ”Soluție propusă”, ”Detalii”, dar acestea nu se pot considera proiect, având în vedere că lipsesc piesele scrise și desenate, conform anexei 1, la Legea 50/1991 privind calitatea în construcții litera A. De asemenea, după primele constatări, din documente reiese că Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor s-a încheiat contrar prevederilor legale impuse de Regulamentul de recepție a lucrărilor de construcție și instalații aferente acestora din 14.06.1994, aprobat prin HG nr.273/1994, în vigoare până la 28.07.2017 și de Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, în vigoare la momentul respectiv, neputând fi încadrată ca recepție legală.


Investitorul nu a asigurat verificarea corectă a execuției prin personalul atestat – diriginte de șantier, impus de Legea 10/1995, privind calitatea în construcții. La ora actuală, controlul este în stadiu de finalizare”, se arată în răspunsul semnat de Emil Florin Albotă, inspectoratul general al Inspectoratului de Stat în Construcții.


Primarul Nicolae Robu a refuzat să răspundă până acum întrebărilor jurnaliștilor pe această temă, afirmând ultima oară când a fost întrebat pe această temă ”de ce vă puneți în penibil tot imixtionând peste organele de anchetă. Într-un stat de drept nu un jurnalist… Să nu mai vorbim despre faptul că unii, și nu vorbesc despre persoanele de față, dar nici nu sunt jurnaliști după părerea mea. Sunt niște indivizi de cea mai joasă speță, care trăiesc din taxă de protecție și taxă de asmuțire și care vor ei să facă anchete când nu e treaba lor. Există instituții ale statului abilitate prin lege care știu tot ce trebuie și pot apela la specialiști să facă tot ce consideră ei că trebuie făcut. Lăsați-i să facă. Eu respect instituțiile statului și normele statului de drept și câtă vreme se desfășoară o anchetă, las ancheta neperturbată”.

 

3 COMENTARII

  1. Dragos ce vrei sa mai spuna cind el a facut-o lata?
    Povestea un jurist cum Robu mergea din birou in birou sa obtina aprobari pentru aceasta lucrare .
    Mainile lui Robu sint murdare de singe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.