Jazz-ul de Timişoara ajunge tocmai în Coreea de Sud. JazzyBIT continuă seria...

Jazz-ul de Timişoara ajunge tocmai în Coreea de Sud. JazzyBIT continuă seria concertelor în afara ţării

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia timişoreană JazzyBIT îşi continuă seria concertelor susţinute în afara ţării cu un recital care va avea loc tocmai în Coreea De Sud, evenimentul fiind inclus în cadrul „Jarasum International Jazz Festival“, care se desfăşoară în perioada 20 – 22 octombrie. Recitalul timişorenilor va avea loc în ultima zi a festivalului, iar printre celelalte nume care participă la cea de-a 14-a ediţie a acestui festival din Coreea de Sud se numără Avishai Cohen Trio, Chucho Valdés and Gonzalo Rubalcaba, Mário Laginha Trio, Jacob Young Band, Lee Ritenour and Dave Grusin, Joshua Redman Trio with Reuben Rogers and Kendrick Scott sau Mike Stern Band feat. Dave Weckl, Randy Brecker and Tom Kennedy.

Pelerinajul internaţional al celor trei muşchetari ai jazz-ului timişorean include la sfârşitul acestei săptămâni, în datele de 6 şi 7 septembrie, două concerte la Teatrul Pygmalion din Viena, în cadrul programului Young Jazz Vienna. JazzyBIT va susţine un concert în cadrul evenimentului Concert pentru Timişoara, duminică, 8 octombrie, care va avea loc în Piaţa Libertăţii de la ora 15.00, evenimentul strângând fonduri pentru refacerea spitalelor din Timişoara, afectate de furtuna din 17 septembrie..


O altă oprire internaţională pentru JazzyBIT va fi în cadrul celei de-a 33-a ediţii a festivalului de jazz de la Belgrad, timişorenii urmând să cânte în capitala ţării vecine în data de 28 octombrie.

Grupul JazzyBIT este format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, trupa lansează independent primul album „Touch the Sky” la începutul lui 2014, album ce ajunge pe locul 9 în controversatul top al muzicii românești „Muzici și Faze”. Urmează peste 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria sau Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz. În 2016 trupa revine cu al doilea album „Horizon“, înregistrat la renumitul studio din Ungaria „SuperSize Recording” și publicat la casa de discuri EM Records, album clasat pe locul 11 în topul „Muzici și Faze“. Turneul de lansare pentru „Horizon” readuce JazzyBIT la Gărâna Jazz Festival (pentru a treia oară în ultimii patru ani) după un turneu ce a cuprins și unele cluburi din circuitul european, precum „Control” din București și culminează cu concertul de pe scena grandiosului festival „Untold” din Cluj-Napoca. La sfârșitul anului 2016 JazzyBIT primește trofeul Timișoara Jazz Award pentru Grupul Anului. În 2017 JazzyBIT concertează în legendarele cluburi de jazz „Sunset Sunside” din Paris și „Reduta Jazz Club” din Praga și pornește proiectul „Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz“, o contopire a muzicii celor două grupuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.