Lista calităților de care are nevoie o femeie pentru a reuși în...

Lista calităților de care are nevoie o femeie pentru a reuși în politică, realizată de șefa OFSD Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Violeta Varga, numită inspector școlar de la Arad, a stârnit vâlvă în presa ultimelor zile din cauza fotografiilor considerate indecente, postate pe contul său de Facebook. Pozele provocatoare ale membrei PSD au revoltat întreaga țară, fiind, spuneau internauții, incompatibile cu statutul de dascăl. La scurt timp după numire, circul mediatic creat a determinat-o pe aceasta să își dea demisia din funcție. În acest context, astăzi, președintele Organizației de Femei a PSD Timiș, Romanița Jumanca, a explicat, la cererea presei locale, care sunt calitățile de care are nevoie o femeie pentru a reuși în politică.

„Cred că ar trebui să aibă o fire flexibilă, vizionară, să vadă mai departe decât prezentul, să lucreze în echipă și să fie la curent cu ceea ce întâmplă atât la nivel local, județean și național.


Să fie documentată și comunicativă”, a spus aceasta. Întrebată cu ce sunt diferite femeile din politică de bărbații care fac carieră în același domeniul, Jumanca a detaliat: „Poate cu o anume flexibilitate, poate cu o anume empatie. Nu știu dacă sunt multe deosebiri. Probabil că noi, ca și doamne, ne aplecăm asupra unor evenimente, asupra unor acțiuni diferite de domni. Ca și organizație de femei, noi nu suntem de sine stătătoare, ci ne pliem pe direcțiile primite, însă, într-adevăr dăm poate acel plus de feminitate, de căldură, aplecându-ne spre ceea ce înseamnă nevoile doamnelor, societății, copiilor. Îi completăm pe domni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.