Liviu Dragnea, pierdere treptată de putere în fața premierului Mihai Tudose. Relația...

Liviu Dragnea, pierdere treptată de putere în fața premierului Mihai Tudose. Relația dintre președintele PSD și prim-ministru, analizată de Radu Nicosevici VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Războiul dintre cei doi membrii PSD, președintele Liviu Dragnea, respectiv premierul României, Mihai Tudose, a fost analizat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE. Președintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici, crede că șeful social-democraților va pierde treptat teren în favoarea prim-ministrului.

„PSD-ul, dacă nu reacționează ca partid, unul încercat de-a lungul vremurilor, care a trecut prin momente grele, a avut lideri fără de moarte, nu e de bine. Dragnea a găsit instrumentele prin care și-a subordonat CEx-ul fără probleme. Dacă PSD-ul a fost parazitat, paralizat de Dragnea și echipa sa, atunci s-ar putea să nu mai reacționeze ca un animal politic sănătos într-o situație de criză. Sunt în stare să pun pariu că nu se va repeta scenariul cu Grindeanu”, și-a început discursul Radu Nicosevici. Președintele Academiei de Advocacy este de părere că în premierul Mihai Tudose începe să se prindă încredere.


„Mulți se plâng de duplicitatea lui Dragnea. Oameni care au crezut că au spatele asigurat de Dragnea, au constatat că nu e suficient. Trebuie să te evalueze corect, pozitiv, premierul. Cred că povestea se va termina cu un compromis”, a explicat invitatul PRESSALERT LIVE.

Radu Nicosevici și-a imaginat un scenariu, în care crede că în viitor „se va face o remaniere guvernamentală, care în interiorul partidului va fi percepută ca o creștere a puterii lui Tudose și o scădere a puterii lui Dragnea, dar nu la asemenea valori încât să pericliteze poziția de lider a lui Dragnea”. Președintele Academiei de Advocacy a menționat că balanța forțelor a început să se reechilibreze din momentul în care Tudose a fost pus premier. „În momentul în care Dragnea l-a pus pe Tudose prim-ministru, de atunci echilibrul de forțe dintre premier și lider de partid a fost schimbat. E de urmărit modul în care domnul Dragnea nu v-a mai putea schimba sau influența determinant hotărârile pe care să le ia un guvern. Vor fi situații când ne vom trezi că Tudose va face afirmații sensibil diferite de afirmațiile lui Dragnea, iar Dragnea nu va mai controla în totalitate Parlamentul”, a declarat Radu Nicosevici.

Invitatul PRESSALERT LIVE a concluzionat pe acest subiect spunând că „se va termina cu un compromis. Dragnea va face un pas înapoi, Tudose unul în față. Vizibil pentru lume că Dragnea va pierde din autoritate. Fiecare ministru schimbat e un punct pierdut de Dragnea și unul câștigat de Tudose”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.