Marele regret al artiștilor care au urcat pe scenă la „Concert pentru...

Marele regret al artiștilor care au urcat pe scenă la „Concert pentru Timișoara”: „Spiritul orașului nu va putea fi distrus de cocălăreală” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Evenimentul caritabil „Concert pentru Timişoara“, iniţiat pentru reabilitarea spitalelor afectate de furtuna din 17 septembrie din oraşul nostru, a reprezentat un adevărat maraton muzical, având în vedere că pe scena amplasată în Piaţa Libertăţii au urcat aseară nume „grele“ şi „fresh“ ale rock-ului local şi naţional. Organizatoric, evenimentul iniţiat de către liderul formaţiei Pro Musica, Ilie Stepan a curs „şnur“, absolut toate trupele mulându-se la fix pe desfăşurătorul acţiunii. The Skywalkers, All Friends Band, Trupa Vest, Sonatic, Within the Nova, Rock Abil, Melting Dice, JazzyBIT, Implant Pentru Refuz, Survolaj, Bega Blues Band, Cargo, Pro Musica şi Phoenix au oferit tot ce au avut mai bun. Sound-ul şi luminile de la faţa locului s-au ridicat la nivelul „profi“, iar prezentatorii Mimo Obradov şi Florin Mihoc au contribuit şi ei la bunul mers al lucrurilor. Dincolo de preţul biletului de intrare (50 lei) la faţa locului s-au strâns şi o serie de donaţii pentru Clinica de Cardiologie şi Clinica de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Unica dezamăgire a reprezentat-o numărul celor care au ales să participe la acest eveniment intens mediatizat. Din păcate, mulţi au preferat să urmărească concertul de după gardurile amplasate în Piaţa Libertăţii. Şi mai trist este faptul că spectatorii care urmăreau evenimentul de după gard nu au intrat la concert nici după ce organizatorii au decis să micşoreze biletul de intrare la 20 de lei. Având în vedere orgoliile exacerbate ale unor artişti, o aşa „adunare“ a muzicienilor din atâtea trupe este un act de curaj. Şi totuşi, din punct de vedere organizatoric „Concert pentru Timişoara“ a fost o reuşită totală.

„Concertul a început la ora 15 fix şi Phoenix, ultima trupă din program, a intrat pe scenă la ora 21.55. Punct. Toţi muzicienii şi-au respectat minutajele. Echipa de scenă a fost impecabilă. A ieşit un lcuru ca şi pe Wembley, la Live Aid, când au cântat trupele la fix. Pe scenă au fost prestaţii de mare valoare. Ne aşteptam să vină mai mulţi spectatori. Dar cine stă pe scenă ştie clar că publicul prezent trebuie să primească tot ce dă mai bun artistul. Nu e vina lui că publicuil n-a venit. La Timişoara a fost un public cunoscător. Au plătit bilet, ştiau trupele, au avut o participare extraordinară mai ales la trupele cunoscute. Perfect normal dealtfel. Spiritul oraşului Timişoara nu va putea să fie distrus de indiferenţă, de nepăsare, de cocălăreală. Spiritul oraşului nu va putea fi deturnat. Din păcate, spectatorul a fost obişnuit să i se dea totul gratis. Niciunde în lume, un mare artist nu beneficează de gratuitate în relaţia cu publicul. În mod normal spectatorul plăteşte bilet din respect pentru artistul de pe scenă. Aşa cum e la teatru sau la Operă. Cu atât mai mult cînd e vorba de un concert de caritate”, ne-a declarat Ilie Stepan, iniţiatorul acestui concert caritabil.

Artistul a dezvăluit detalii și despre suma adunată. „Suma care s-a strâns în urma acestui concert este de aproximativ 31.000 de euro. Încă nu ştim suma exactă, sunt aproximări, se mai numără. Joi, 12 octombrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc o întânire între organizatorii concertului şi cei care au ajutat financiar acest eveniment, unde se vor da trofeele şi diplomele create de Stefan Popa Popas. O altă veste pozitivă este că Stefan Popa Popas va dona câteva caricaturi spitalului Victor Babeş. Va contribui cu 70 de lucrări şi se va ocupa personal de panotarea lor. Îi mulţumim foarte mult pentru faptul că ne-a sprijinit încă din prima clipă. Un om care trece pe acolo şi vede o caricatură are un zâmbet pe buze. Este o donaţie şi conducerea spitalului a primit pozitiv această veste. Vor fi puse lucrări care colorează acel loc. Cu asta se încheie această acţiune caritabilă şi îi invităm şi pe alţii să ajute Timişoara. Timişoara este casa noastră“, a mai spus Stepan.

Foto: Constantin Duma

„A fost o iniţiativă foarte bună, ca şi organizare bine făcută, mulţi oameni care s-au implicat pro bono.


Nu mi-a plăcut că reacţia publicului n-a fost pe măsură. Unii au avut o explicaţie…că biletul a fost prea scump, alţii că a fost politizat evenimentul… În sensul că s-a implicat şi primăria. Nu cred că se putea face aşa un eveniment fără implicarea minimă a Primăriei. Unii au fost deranjaţi de acest fapt. Evenimentul acesta nu a fost deloc politic, a fost cairitabil. Să dai 50 de lei să vezi atâtea trupe… Să nu uităm că 50 de lei e mai puţin de trei pachete de ţigări. Laudele mele merg către Ilie Stepan care s-a implicat extraordinar de mult. Mă aşteptam să fie mai mulţi. Cei prezenţi s-au manifestat plăcut şi frumos. Am simţit o părere de rău şi din public că nu a luat amploare mai mare acest concert. Am demonstrat că se pot face evenimente frumoase. Trupele s-au comportat exemplar. Mă aşteptam să vină lumea doar să cumpere bilet, să lase banii şi să plece, chiar dacă nu sunt fani de rock. Sunt patriot local şi sper că acest eveniment a fost o certificare pentru faptul că se pot organiza evenimente frumoase. Înainte de concert mă aşteptam să nu fie foarte multă lume, dar într-adevăr mi-aş fi dorit ca de data asta să nu am dreptate“, ne-a declarat Adi Bărar, liderul trupei Cargo.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.