Marian Mocan: „Dacă dimineața poți să înghiți o broască râioasă pe stomacul...

Marian Mocan: „Dacă dimineața poți să înghiți o broască râioasă pe stomacul gol fără să ai nimic, poți intra în politică” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Instabilitatea legislativă pornită de la Guvern afectează mai toate mediile din România. Excepție nu fac nici cei care vor să se implice în afaceri sau cei care sunt deja în domeniu și care suferă de pe urma modificărilor de legislație, a incoerenței cu care se dau anumite legi.

Decanul Facultății de Management în producție și transporturi la Universitatea Politehnica din Timișoara, aflat în această seară la PRESSALERT LIVE, a menționat că „mediul de afaceri trebuie să se bazeze pe o anumită predictibilitate. Există o mare impredictibilitate însă, cu o grămadă de lucruri, începând de la split TVA. În forma de acum, care-i vizează pe rău platnici, este în regulă. Mutarea contribuților de la angajator la angajat este un mare semn de întrebare. Dacă salariul net al unui angajat va scădea cu 23%, va fi o lovitură grea pentru întreprinzători”. Totodată, și mult prea desele schimbări ale miniștrilor afectează mersul firesc al lucrurilor. „Această schimbare continuă de la Guvern nu face bine. Fondurile europene pot să fie o gură de aer. Clar e o problemă de conducere, de strategie, de viziune”, a fost de părere Marian Mocan, director general al societății Expert Consulting.

Chestionat pe tema unei eventuale intrări în politică, decanul Facultății de Management în producție și transporturi de la UPT crede că un astfel de mediu nu i se potrivește caracterului său.


„Foarte mulți oameni de calitate nu intră în politică. Unii din dezamăgire. Eu am făcut un sfert de pas, dar nu mă tentează. Deloc. Dacă ești pregătit dimineața pe stomacul gol să înghiți o broască râioasă și nu ai nimic, atunci poți intra în politică”, a declarat Marian Mocan în studioul HDV.

În strânsă legătură cu oamenii care ne conduc, cei care dau legi și au puterea de a pune concret umărul la evoluția țării, stă și lipsa infrastructurii, care influențează dezvoltarea economică a României. „Când ai un coridor pan-european, aprobat cu bani europeni, și încerci să-i schimbi direcția, duce la 3-4 ani de întârziere, cum s-a și întâmplat. Investitorii care exportă sunt obligați să stea lângă autostradă. Îmi pare rău că nu avem mai multe autostrăzi, altfel s-ar fi făcut mai multe investiții”, a spus Marian Mocan, invitat la PRESSALERT LIVE.

În ciuda lipsei de autostrăzi, a traiului poate ceva mai greu ca în Occident, decanul Facultății de Management în producție și transporturi de la Universitatea Politehnica din Timișoara a prezentat o statistică îmbucurătoare. „Universitățile au fost clasificate și trebuia ca cele din clasa A, din prima valorică, să primească bani mai mulți. S-a întâmplat doi ani, apoi au dat bani la toți, fie că au rezultate, că nu au, că procentul de angajare e 99% sau 29%. La noi, la UPT, s-a făcut un studiu pe promoția 2016. Peste 90% dintre absolvenți s-au angajat în domeniul în care au terminat, 1% au plecat din țară și din Timișoara au plecat cam 9%”, a declarat Marian Mocan, invitat al emisiunii PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.