Marius Craina, președinte de onoare al unei importante societăți medicale din America....

Marius Craina, președinte de onoare al unei importante societăți medicale din America. Cei mai buni ginecologi din lume, prezenți la un congres organizat în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, a primit o importantă distincție în cadrul unui congres medical internațional desfășurat, în această săptămână, în vestul țării. Astfel, medicului timișorean i-a fost acordat premiul pentru cercetare de-a lungul carierei din partea Societății de Chirurgie Laparascopică dim SUA, fiind numit și președinte de onoare al acesteia. Este vorba despre una dintre cele mai mari organizații medicale din lume, care numără peste 6.000 de membri.

În perioada 5 – 7 octombrie, la Orăștie are loc a IX-a Conferință Internațională DMKT de Obstetrică – Ginecologie, din cadrul celui de-al XI-lea Congres Internațional Diczfalusy. Astfel, peste 150 de tineri, studenți, medici rezidenți și tineri cercetători au aflat de la unii dintre cei mai buni medici ginecologi din lume care sunt ultimele noutăți în acest domeniu.

„Organizarea unei asemenea manifestări științifice este deosebit de importantă pentru toți care practicăm medicina, pentru că este una dintre puținele surse pe care le avem ca să vedem cum își desfășoară activitatea medicală colegi din alte țări, alte continente, să schimbăm impresii și să vedem unde ne aflăm noi cu medicina. Sunt oameni extrem de valoroși care au participat la conferință, oameni care reprezintă actualmente vârful obstetricii și ginecologiei pe plan mondial.


Organizarea unor asemenea conferințe și faptul că ne onorează cu prezența cred că constituie cea mai bună dovadă a faptului că medicina românească este pe un trend ascendent, iar noi, medicii, vom face tot posibilul pentru a efectua o activitate cât mai bună în beneficiul pacienților care ni se adresează”, a declarat Marius Craina, moderatorul conferinței medicale.

În cadrul evenimentului s-a discutat, printre altele, despre reproducerea umană asistată, operația de cezariană sau oncologie.

„Acum câțiva ani l-am cunoscut pe Marius Craina și am început să colaborăm. Mă simt mândru că fac partea din SLS (Societatea de Chirurgie Laparoscopică) și că putem face schimb de experiență. Am învățat multe lucruri de la medicii din România, Serbia și Ungaria și vom continua să organizăm astfel de evenimente și în anii următori. Ne vom întoarce”, a afirmat medicul Maurice Chung, din SUA, fost președinte al SLS.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.