Mașină ca-n celebrul film „Havana”, vedeta expoziției de automobile istorice din centrul...

Mașină ca-n celebrul film „Havana”, vedeta expoziției de automobile istorice din centrul Timișoarei FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1524190941">

chevrolet havana

Cele mai frumoase mașini de epocă din vestul țării, și nu numai, au putut fi admirate, astăzi, în centrul Timișoarei. În total, peste 50 de automobile istorice, vechi de cel puțin 30 de ani, au fost expuse pe platoul din fața Operei, în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului „Retroparada Toamnei”.

Numeroase Dacii restaurate, motociclete, camioane, precum și alte modele de mașini pe care mulți dintre timișoreni le-au văzut doar în filme au fost prezentate în centrul orașului. Vedeta din acest an a expoziției a fost un Chevrolet Impala, albastru deschis cu alb, care a fost fabricat în anul 1956.

Potrivit organizatorilor expoziției, un astfel de model a apărut și în celebrul film „Havana” (1990), care l-a avut în rol principal pe Robert Redford.

Jenel Murgu, proprietarul mașinii de epocă, ne-a povestit că a cumpărat autovehiculul în urmă cu 30 de ani, iar acum zece ani l-a restaurant complet în Grecia.

„Mă plimb cu mașina, alături de familie, prin Europa. Este o mașină care trebuie rulată și avut grijă de ea. Singura problemă pe care o poate prezenta este doar consumul de combustibil. În oraș, consumă cam 35 – 40 de litri la 100 km, iar în afară, pe autostradă, aproximativ 26 – 27 litri la 100 km. În rest, este o splendoare, o mașină care chiar merită și atrage atenția”, a explicat Jenel Murgu, un timișorean stabilit în America.

Proprietarul mașinii Chevrolet Impala spune că, în acest moment, autovehiculul costă în jur de 55.000 de euro, iar valoarea lui crește de la an la an.

DKW vechi
Cea mai veche mașină de la Retroparada Toamnei.

„Este a cincea ediție a Retroparadei Toamnei, sunt peste 50 de automobile în centrul Timișoarei. Cel mai vechi este un DKW din anul 1935, cu caroserie din lemn, iar cea mai nouă este din anul 1985. Ca noutăți, avem trei automobile Mercedes 280, un Chevrolet Impala, model cubanez, cunoscut din filmul ‘Havana’, și un Cadillac din Serbia. Mașinile prezente la expoziție sunt din județele Timiș și Caraș-Severin, mai avem o mașină din Ungaria și 16 din Serbia”, a explicat Vlad Capotescu, organizatorul expoziției.

Vehiculele istorice au putut fi admirate în Piața Operei între orele 10.30 și 13.00, după care au plecat în paradă spre Muzeul Tramvaiului de pe B-dul Take Ionescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.