Măsura anunțată de primarul Robu pentru „înțelegerea” prejudiciului de 35 de milioane...

Măsura anunțată de primarul Robu pentru „înțelegerea” prejudiciului de 35 de milioane de lei în cazul finanțării ilegale a cluburilor sportive

0
DISTRIBUIȚI

Primaria Timișoara va face un audit pentru a afla care este valoarea pagubei realizate prin finanțarea structurilor sportive de la bugetul local. Aceasta este una dintre măsuri anunțate astăzi de primarul Timișoarei Nicolae Robu pentru a lămuri, spune el, situația finanțării celor patru cluburi sportive, declarată ilegală în cadrul unui proces cu Curtea de Conturi.

„Prima măsură pe care o avem de pus în practică este să stabilim întinderea prejudiciului.


Să înțelegem, că s-au scris tot felul de bazaconii. Asta că va trebui să contractăm experți independeți, autorizați care să stabilească cât e prejudiciul după aprecierea lor, la ora actuală existând doar o estimare a auditorului Curții de Conturi. Dacă se va ajunge la o sumă care va fi considerată și de primărie, și de Curtea de Conturi ca fiind suma corectă… Noi, de exemplu, nu înțelegem ce caută cuvântul prejudiciu în această discuție. Chiar nu înțelegem și nu înțeleg profesorii universitari de drept. Nu înțelegem de ce se vorbește de prejudiciu, pentru că prin Legea Administrației Publice Locale primăria are dreptul și chiar obligația să susțină sportul. Banii s-au dus spre susținerea sportului, și nu în alte scopuri. Nimeni nu a fost acuzat de ceva necurat vizavi de acești bani și, în al doilea rând, administrația publică locală are dreptul să se asocieze cu cine vrea și în ce scop vrea să și plătească o cotizație la asociația la care se alătură. Și atunci e greu de înțeles cum s-a putut da o asemenea sentință și cum de Curtea de Conturi a putut să aibă o asemenea conduită”, a declarat primarul Nicolae Robu astăzi.

În 4 octombrie, municipalitatea a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, care constatase, printr-un raport de verificare, că prin finanțarea echipelor de fotbal, rugby, baschet și handbal s-a cauzat un prejudiciu la bugetul local al Timișoarei. Paguba estsimată se ridica la 35.000.000 de lei, iar printre cei vinovați se află și primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.