Deputatul Matei Suciu, declarație de credință pentru liderul PSD Liviu Dragnea la...

Deputatul Matei Suciu, declarație de credință pentru liderul PSD Liviu Dragnea la PRESSALERT LIVE

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Matei Suciu, singurul reprezentant din Parlament al Timișului care a votat pentru moțiunea de cenzură prin care a fost demis guvernul condus de Sorin Grindeanu, a fost prezent în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE. Acesta și-a exprimat punctul de vedere, chiar dacă după ce s-a „răcit” conflictul dintre Grindeanu și Liviu Dragnea, președintele PSD și-a nuanțat poziția față de fostul premier, despre care a spus că ar fi fost influențată.

„Alături de 99% din colegii mei de partid am înțeles că suntem în pericol să pierdem guvernarea. Nu am susținut conflictul. Cred că astfel de dispute trebuie discutate bărbătește, cu capul pe umeri. A fost dureros pentru mine pentru că în discuție a fost Sorin Grindeanu, prietenul și colegul de partid de 20 de ani. Am înțeles pericolul de scindare a PSD și am acționat ca atare”, și-a reamintit Matei Suciu. Despre regretele pe care le are Liviu Dragnea în legătură cu demiterea lui Sorin Grindeanu, invitatul PRESSALERT LIVE a spus că „sigur că a greși este omenesc, se întâmplă”.

Întrebat ce părere are despre spusele liderului PSD în legătură Grindeanu, pe care l-a acuzat că este omul serviciilor, Matei Suciu a menționat că „nu-mi aduc aminte să fi spus asta. Mi se pare că Dragnea este un om serios”, consfințind mai apoi cele susținute cu o adevărată declarație de dragoste: „eu cred în Liviu Dragnea, președintele PSD-ului, președintele Camerei Deputaților, omul care a lucrat la programul de guvernare și care ne duce în direcția pe care am promis-o și pe care ne-am dorit-o”.

De la instalarea guvernării PSD, în România apele au fost mai mereu agitate, iar legile propuse de coaliția aflată la putere au stârnit reacții adverse în toate mediile.


În ciuda acestora, Matei Suciu se mândrește și mizează pe faptul că „acest proiect de guvernare este primul care dă bani românilor”. Deputatul PSD crede că reacțiile sindicaliștilor sunt nejustificate, chiar dacă nu a dat prea multe argumente. „Afirmațiile sindicaliștilor care au ieșit în stradă sunt fără susținere. Au ieșit și în zilele trecute când manifestau împotriva taxelor plătite de angajator, ceea ce e o mare greșeală. Taxele se reduc de la 39%, la 35%. Cu siguranță că am dat mai mulți bani, datele oficiale confirmă. Vom da în continuare. De câet ori am avut ocazia, coaliția și majoritatea parlamentară a funcționat din plin și și-a făcut datoria”, a declarat Matei Suciu.

Lipsa unui studiu de impact cu privire la consecințele split TVA , reacțiile dezaprobatoare ale celor mai multe firme, nu au contat prea mult pentru Matei Suciu. „Totul e prevăzut, este făcut studiu de impact”, a susținut deputatul PSD, spunând în continuare că „noi le-am promis oamenilor bani, ne privește cum facem, lăsați-mă cu studiul ăsta. Ați auzit de guvernarea României?! Există studiile de impact, nu-l am în buzunar, să vi-l arăt. Mă bazez pe informațiile pe care le am din parlament”. Cu privire la acest subiect, Matei Suciu a conchis spunând că „este firesc să respingi ceva nou. Nu dăunează nicicărui om care este cinstit și care plătește TVA-ul. Din contră, ne ajută pe noi să ne putem achita de promisiunile pe care le-am făcut oamenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.