Membrii trupei Bucium: „Publicul care vine la concertele noastre este educat, cu...

Membrii trupei Bucium: „Publicul care vine la concertele noastre este educat, cu studii superioare, citit“ FOTO si VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-693092222">

Formaţia Bucium a susţinut un concert ieri seară în Manufactura, evenimentul reprezentând o lansare „neoficială“ a noului lor album „Mioriţa“, un disc conceptual care poate fi descoperit în totalitate doar la o ascultare cap-coadă, acesta fiind creat fără nicio pauză între piese. Discul Mioriţa este disponibil exclusiv la concertele trupei, urmând ca abia în luna decembrie să ajungă în magazinele de specialitate și pe rețelele de streaming.

În deschiderea evenimentului, publicul a avut parte de o repriză de rock alături de timişorenii care alcătuiesc formaţia Gorun. Solistul Marcel Gug şi echipa sa au avut parte de succes cu „N-am chef“, „Cad şi mă ridic“, „Rupe-i gura“ sau „Una şi două“, iar rock-ul etalat de trupa formată în 2012 a beneficiat de aplauze sincere din partea publicului. O impresie deosebită a creat-o şi noul basist al formaţiei Peter Hanos – Puskai, iar sound-ul tot mai închegat al celor de la Gorun a reuşit să fie savurat aşa cum se cuvine de cei prezenţi. Folk – rock- ul celor de la Bucium a avut parte de o primire călduroasă, show-ul susţinut de muzicienii care au debutat în 2008 cu albumul „Voievozii“ fiind unul de zile mari.

„Suntem a doua oară în Timişoara, după ce anul trecut am cântat la Daos. Pentru noi, concertul de anul trecut a fost numărul unu ca reacţie din partea publicului. Adevărul este că oamenii sunt foarte diferiţi pe regiuni. Am avut surprize neaşteptate în oraşe mici, de exemplu. În unele oraşe oamenii sunt mai interiorizaţi, e greu să îi faci să intre în filmul tău. Jumătate din piesele noastre sunt introspective. În Bucureşti, de exemplu, e foarte greu să scoţi spectatorii din starea lor“, ne-au declarat membrii trupei.

Alături de o gamă largă de tricouri, la faţa locului fanii au putut intra în posesia noului album al trupei, „Mioriţa“, un disc care va fi lansat oficial la sfârşitul acestui an.

„Mioriţa e un disc a cărui muzică reprezintă baza acestei trupe. Nu am reuşit să imprimăm piesele astea atunci. Este un proiect deosebit, în care am investit suflet şi bani. În decembrie e lansarea oficială a discului şi până atunci oferim albumul doar la concerte. Vrem să scoatem şi un vinil anul viitor. Succesul unei trupe underground se reflectă în numărul oamenilor care plătesc bilete la concerte. Noi suntem chemaţi foarte des la evenimente culturale. Publicul care vine la concertele noastre este educat, cu studii superioare, un public citit. Care înţelege că în spatele versurilor sunt multe mituri, simboluri, lucruri ascunse. Avem surprize plăcute, la concertele noastre vin oameni de 60 de ani, dar şi şi copii de 15 ani. În România, la nivel underground, nu se poate trăi din muzică. E greu să faci un eveniment corect. Ceea ce lipseşte industriei muzicale româneşti este felia numită promoteri“, ne-au declarat muzicienii care alcătuiesc trupa Bucium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.