Mesajul tăios al președintelui Tribunalului Timiș către judecători: ”Cerem imperios întregii societăţi...

Mesajul tăios al președintelui Tribunalului Timiș către judecători: ”Cerem imperios întregii societăţi să ne respecte ca pe nişte mici dumnezei (…) Devenim, pe zi ce trece, Caţavenci multiplicaţi, ce mor de grija ţărişoarei”

2
DISTRIBUIȚI

judecator stoicescu

Președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, a transmis, astăzi, un nou mesaj, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, care este adresat magistraților. ”După 27 de ani de democraţie originală, am rămas doar la importuri, fără a schimba mentalităţi si practici in interior. Am importat formule de calcul complicate pentru a norma munca judecătorilor, din ţări in care instanţele rulează 100 de dosare pe an, formule pe care apoi le-am implementat in instanţe cu 40.000 de dosare pe an. Am calculat complexitatea dosarelor si timpul pe care îl petrecem pentru a citi o cerere reconvenţională si am creat, astfel, un război fratricid intre secţii: civilul se lupta cu contenciosul administrativ, falimentul cu litigiile de munca si toata lumea cu penalul. Constant, in orice stat democratic, legea se modifică pentru a răspunde cerinţelor societăţii. Noi nu avem nimic de modificat.


Stăm cuminţi să fim traşi de urechi dar, când e vorba de treburi serioase, nu ascultăm pe nimeni”, a scris aceasta.

După ce a făcut referire la modul în care sunt aleși judecătorii Curții Supreme a SUA sau judecătorii federali, Adriana Stoicescu a concluzionat, referindu-se la ce se întâmplă în România ”Am uitat cu desăvârşire să ascultăm. Din 2006, Clarence Thomas, singurul judecător de culoare al Curţii Supreme a SUA, nu a intervenit în dezbateri, considerând că, “atunci când cineva vorbeşte, trebuie ascultat”. El a spus mereu că un avocat trebuie lăsat să vorbească neîntrerupt pentru a-şi putea expune pledoaria în mod eficient. Se vede că noi, judecătorii, nu ne ascultăm nici măcar colegii. Cerem imperios întregii societăţi să ne respecte ca pe nişte mici dumnezei, dar noi nu respectăm pe nimeni si acum nu ne mai respectam nici unii pe alţii. Devenim, pe zi ce trece, Caţavenci multiplicaţi, ce mor de grija ţărişoarei, vorbind fără să spună nimic si urmărind interese doar de ei ştiute. Cred că e timpul ca, pentru recredibilizarea justiţiei, judecătorii să înveţe din nou să asculte, înainte de a trage concluzii si a arunca primii piatra. După ce ani de zile nu ne-am vândut tara, acum toţi ne dăm de ceasul morţii de grija independentei justiţiei. Cândva, judecătorul era întruchiparea echilibrului; astăzi, am luat balanţa din mâinile Zeiţei Themis si am înlocuit-o cu un par”.

2 COMENTARII

  1. Corect, cinste doamnei! Justitia a devenit cel mai dispretuit sector iar procurorii sunt deja similari, ca notiune, cu tortionarii ocmunisti.
    Cand un individ ca Tomus se ocupa CU ADEVARAT de minori, in sensul ca face sex cu ei si ii bate, ce incredere sa mai ai in tribunal? Asta e un singur exemplu … nu mai spun de DNA si dosarele politice, abuzurile incredibile de acolo sau de la joasa curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.