Migranți ascunși într-un microbuz, prinși la granița cu Ungaria. Cum au fost...

Migranți ascunși într-un microbuz, prinși la granița cu Ungaria. Cum au fost descoperiți

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai puţin de 20 de migranţi ilegali au fost depistaţi astăzi, la jumătate de oră după miezul nopţii, de oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Străinii se aflau ascunşi în compartimentul de marfă al unei autoutilitare condusă de un român.

Romeo B., şoferul în vârstă de 41 de ani, a declarat atunci când s-a prezentat la vamă faptul că microbuzul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România, este încărcat cu piese auto ce vor ajunge la o firmă din Franţa.


Oamenii legii au observat însă că uşa de la compartimentul marfă nu era închisă corespunzător şi au început controalele, iar printre marfă i-a zărit pe cei 20 de migranţi.

În urma verificărilor s-a stabilit că aceştia sunt din Irak, Iran şi Afganistan, fiind 11 adulţi cu vârste între 18 şi 52 de ani, şi nouă minori, cu vârste între 2 şi 17 ani, solicitanţi de azil în România. Şoferul a susținut că nu avea habar de prezenţa acestora în microbuz, dar şi că la ieşirea din ţară a staţionat pentru a alimenta autovehiculul.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului român, pentru trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.