Migranţi din trei ţări diferite, călăuziţi de două femei din Timişoara, prinşi...

Migranţi din trei ţări diferite, călăuziţi de două femei din Timişoara, prinşi la graniţa cu Ungaria

0
DISTRIBUIȚI

Două femei din Timişoara care au încercat să treaca un grup de migranţi în spaţiul Schengen au acum probleme cu legea. Timişorencele, alături de cei opt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan au fost depistaţi de oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş (județul Bihor) ieri, în jurul orei 20.30.

Aflate la volanul a două autoturisme marca Audi şi BMW, ambele înmatriculate în Timiş, femeile au fost oprite pe raza localităţii Cheresig. După ce le-au legitimat, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două femei au vârstele de 20 de ani, respectiv 26 de ani.


La bordul autoturismelor erau opt cetăţeni de origine afro-asiatică care nu aveau niciun document asupra lor.

Verificările au dus la faptul că migranţii sunt din Iran, Irak şi Afganistan, fiind şapte adulţi (patru bărbaţi şi trei femei), cu vârste între 26 şi 47 de ani, printre ei fiind şi un minor de 12 ani. Unii dintre ei erau solicitanţi de azil în România, fiind preluaţi din Timişoara de cele două românce, până în momentul când au fost depistaţi.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele două tinere sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.