Migranți prinși de polițiști, la Moravița. Unde s-au ascuns înainte de a...

Migranți prinși de polițiști, la Moravița. Unde s-au ascuns înainte de a fi preluați de călăuză

0
DISTRIBUIȚI

Patru cetățeni străini care au încercat să intre ilegal pe teritoriul României au fost prinși de polițiștii de frontieră din Timiș azi-noapte, cu jumătate de oră după miezul nopții. Grupul format din irakieni era ajutat în încercarea de a trece frontiera de un cetățean din Serbia.

Oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, cu ajutorul aparaturii de depistare pe timpul nopții, i-au văzut pe migranți în timp ce se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Serbia, înspre interior.


Au reușit să ajungă pe teritoriul României și s-au ascuns într-un canal, așteptând un autoturism care venea dinspre Moravița, care i-a preluat.

A fost momentul în care polițiștii de frontieră au intervenit, au oprit mașina și i-a condus pe toți la sediu, unde au fost efectuate cercetări. S-a stabilit că din grup făceau parte trei bărbați și un minor, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, iar călăuza sârbă avea 31 de ani. Irakienii intenționau să ajungă în vestul Europei, fiind ajutați de cetățeanul sârb.

Ei sunt acum cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.