Mii de obiecte, monede și arme antice și medievale, ridicate de polițiști...

Mii de obiecte, monede și arme antice și medievale, ridicate de polițiști de la vânătorii de comori

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

În urma celor 14 percheziții efectuate, în această dimineață, în județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Bihor, polițiștii au reușit să ridice un număr impresionant de obiecte, monede și arme antice și medievale.

Vă reamintim că a fost vizată o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi că din 2015 ar fi efectuat săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi prelevat bunuri culturale mobile de epocă romană și medievale.

Potrivit reprezentanților IPJ Caraș-Severin, în urma percheziţiilor au fost ridicate aproximativ 5.000 de fragmente de vase ceramice și obiecte de podoabă, peste 300 de monede antice și medievale, mai multe arme și statuete medievale, unelte și statuete din perioada Neolitică.


De asemenea, au fost ridicate şi 18 detectoare de metale, din care 12 neautorizate.

„Verificările de specialitate, pentru a se stabili dacă bunurile fac parte din patrimoniul cultural național mobil sunt continuate de specialiști arheologi din cadrul Muzeului Banatului Montan. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare prealabilă, furt și constituirea unui grup infracțional organizat”, comunică IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.