Ministerul Educației derulează un nou program prin care elevii săraci pot primi...

Ministerul Educației derulează un nou program prin care elevii săraci pot primi ghiozdane cu rechizite gratuite. Mii de părinți din Timiș, așteptați să depună cereri

0
DISTRIBUIȚI

rechizite scolare

Ministerul Educației anunță că organizează un nou program prin care elevii care provin din familii sărace pot primi rechizite gratuit. Astfel, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020, vor fi oferite rechizite pentru preșcolari.


De asemenea, pachetele de rechizite sunt suplimentate cu ghiozdane ce se acordă elevilor din ciclul primar și gimnazial.

La nivel național, sunt asigurate fondurile necesare finanțării achiziției a aproape 310.000 de ghiozdane pentru elevii din clasele II – VIII (micuții din clasele pregătitoare și I primesc ghiozdane prin programul național), precum și rechizite școlare pentru un număr estimat de 51.539 de preșcolari. Valoarea estimată de achiziție este de 40 lei/elev/an școlar.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, sunt așteptați să depună cereri de finanțare pentru a primi ghiozdane și rechizite gratuite aproximativ 8.000 de părinți.

„Grupul țintă eligibil este reprezentat de copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preșcolar, primar şi gimnazial, cursuri de zi, aflați în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară”, transmite Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.