Ministerul Educației vrea să desființeze o universitate din Timișoara. Ce probleme au...

Ministerul Educației vrea să desființeze o universitate din Timișoara. Ce probleme au fost găsite

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Educației și-a propus să desființeze trei universități particulare, dintre care una este din Timișoara, astfel că a pus în dezbatere publică proiectele de lege în acest sens.

Potrivit reprezentanților ministerului, Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara şi Universitatea Financiar Bancară din Bucureşti au primit calificativul „lipsă de încredere” în anul 2013 și pentru nerespectarea standardelor de calitate, în 2014, din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. De asemenea, la Universitatea „George Bariţiu” din Braşov nu mai funcţionează nicio specializare şi niciun program de studii universitare.

În proiectele de lege se arată că Universitatea „Mihai Eminescu” din Timişoara a fost înfiinţată în 2005 și are în componență Facultatea de Management Turistic, Hotelier şi Comercial, cu specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor.

În perioada septembrie 2013 – martie 2014, universitatea privată timișoreană a fost sub monitorizarea specială a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, iar raportul de evaluare a concluzionat lipsa cadrelor didactice şi activitatea necorespunzătoare a secretariatului.

”Acoperirea cu cadre didactice titulare este deficitară, gradul total de ocupare este de 32% la nivel de universitate.


Pe cele 22 de posturi normate sunt 7 cadre didactice titulare: 1 conferenţiar, 5 lectori şi un asistent. Sunt cadre didactice care esfăşoară activităţi la 6, 7 sau chiar 9 discipline,susţinând activităţi didactice pentru care nu au competenţe. Activitatea organizatorică şi de secretariat a universităţii este necorespunzătoare la majoritatea capitolelor”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Universitatea ”Mihai Eminescu” din Timişoara a intrat, în 2014, în lichidare cu toate programele /specializările de studii de învăţământ universitar, astfel că în acest an universitar nu mai funcţionează nicio specializare /program de studii.

„Prin urmare, Universitatea ”Mihai Eminescu” din Timişoara se desfiinţează ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ”, se arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.