Ministrul Sănătății, acuzat că a plagiat două treimi din teza de doctorat...

Ministrul Sănătății, acuzat că a plagiat două treimi din teza de doctorat susținută la Universitatea de Vest din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Florian Bodog

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, este suspectat că ar fi plagiat o bună parte din teza de doctorat susținută la Universitatea de Vest din Timișoara. Jurnaliștii de la Press One au făcut un studiu comparativ între lucrarea lui Bodog și trei cărți, din care, susțin aceștia, actualul ministru a copiat 147 de pagini dintre cele 232 ale tezei de doctorat în Științe Economice.

Lucrarea intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare” a fost susținută la universitatea timișoreană în anul 2008. Două dintre cărțile din care ministrul Sănătății ar fi copiat cel mai mult sunt scrise de un consilier personal de-al său, decanul unei facultăți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, respectiv de o colegă – conferențiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.

„Doctoratul în Ştiinţe Economice este cel de-al doilea titlu științific de doctor pe care îl deține Bodog, primul fiind cel în Științe Medicale, obţinut în 2001 la Universitatea din Oradea”, scrie Press One.

În răspunsul dat de Biroul de Presă al Ministerului Sănătății publicației online se arată că, de fapt, textele semnate de dr.


Lucia Daina îi aparțin lui Bodog, care i-a permis să le folosească „în materialele sale de cercetare academică să fie folosite ca note de curs pentru studenți în manualul semnat de doamna dr. Lucia Daina, ca autor principal”

„Informațiile pe care le deținem arată că teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate și de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparține integral autorului tezei, domnului Florian Bodog. (…) Așa numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog și fragmentele din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina sunt, în fapt, o preluare a informațiilor care, în fapt, aparțin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora. Domnul Florian Bodog și-a dat acceptul ca materialele sale de cercetare academică să fie folosite ca note de curs pentru studenți în manualul semnat de doamna dr. Lucia Daina, ca autor principal”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Ministerului Sănătății pentru Press One.

Până la ora publicării acestui articol, conducerea Universității de Vest Timișoara nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste acuzații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.