Ministrul Sănătății spune că Centrul de mari arși din Timișoara va fi...

Ministrul Sănătății spune că Centrul de mari arși din Timișoara va fi dotat cu aparatura medicală necesară până la sfârșitul anului

0
DISTRIBUIȚI
clinica mari arsi
Foto: Adrian Pîclișan

Noi promisiuni făcute de Ministerul Sănătății în ceea ce privește dotarea cu aparatură medicală a Centrului de mari arși din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Vă reamintim că, la sfârșitul anului trecut, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, au fost amenajate trei dintre cele cinci saloane ale centrului. De asemenea, a fost angajat și personalul necesar, însă acesta a fost mutat pe alte secții, pentru că nu poate lucra în cadrul Centrului de mari arși deoarece Ministrul Sănătății nu a achiziționat aparatele medicale necesare.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că echipamentele medicale vor ajunge la Timișoara până la sfârșitul anului.

„În momentul de faţă lucrăm la studiile de fezabilitate pentru centrele noi de arşi.


În Bucureşti vor fi două centre noi: unul la spitalul „Grigore Alexandrescu„ şi unul la spitalul „Bagdasar”. În ţară, vor fi centre la Timişoara, Târgu Mureş şi Iaşi. Iaşi şi Timişoara au o situaţie mai bună. În Timişoara sunt deja câteva boxe de arşi, care vor fi dotate. Parţial, am pornit procedura pentru dotarea cu aparatură a centrelor din Iaşi şi Timişoara, pe program de Bancă Mondială. Sperăm ca până la sfârşitul anului, primele echipamente să fie deja prezente acolo.(…) Începând cu anul viitor, în funcţie de studiile de fezabilitate şi proiectare, îmi doresc să încep construcţia celorlalte centre de arşi mari”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara au estimat că valoarea aparatelor medicale necesare dotării Centrului de mari arși se ridică la suma de 17 milioane de lei. Între timp, tot cu bani de la Consiliul Județean Timiș, a început amenajarea și a celorlalte două saloane din cadrul centrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.