Casa Mühle mai are de așteptat până la restaurare. Ce a cerut...

Casa Mühle mai are de așteptat până la restaurare. Ce a cerut clanul Stancu

0
DISTRIBUIȚI

Casa Mühle nu va fi readusă prea curând la forma iniţială. Asta cu toate că Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarul Ionel Stancu, iar prin sentinţa dată de judecător se cerea ca imobilul-monument să fie restaurat, fiind parţial distrus după proprietarii au efectuat mai multe lucrări de reparaţii.

„La data de 6 octombrie 2017, moştenitorul Mihai Geb Cîrpaci Ion-Nelson a solicitat prelungirea certificatului de urbanism pentru clădirea de pe bd.


Mihai Viteazul nr. 3. Certificatul de urbanism pentru care se solicită acum prelungirea este din 7 noiembrie 2016 (nr. 4631) şi prevede lucrări de reconstruire prin consolidare şi refacere acoperiş, extindere la faţada posterioară, transformare mansardă pe toată suprafaţa. Importantă este precizarea înscrisă de Primărie pe certificat: Certificatul poate fi utilizat pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire-lucrări de tip b)/Construcţii pentru locuinţe-Reconstruire clădire prin aducerea la starea iniţială, înainte de Autorizaţia de Construire nr. 985 din 5.07.2011″, se arată în informarea Primăriei Timişoara.

Reprezentanții administrației locale spun că vor urmări îndeaproape realizarea lucrărilor. „În aceste zile i se elibererează proprietarului aprobarea de prelungire pentru certificatul de urbanism şi urmează să primim solicitarea lui de emitere a autorizaţiei de construire. Primăria va emite autorizaţia de construire, dar cu condiţii. Astfel, autorizaţia va cuprinde toate aspectele stabilite de instanţă. De asemenea, se va face la faţa locului urmărirea realizării lucrărilor în conformitate cu decizia instanţei pentru aducerea la starea iniţială a clădirii”, se mai arată în informare.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.