Nesimțirea șoferilor, sancționată de Poliția Locală cu zeci de amenzi la Timișoara

Nesimțirea șoferilor, sancționată de Poliția Locală cu zeci de amenzi la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Moda parcatului ilegal pe străzile din centrul Timișoarei pare să fie greu de stârpit în capitala Banatului. Doar în ultima săptămână, zeci de șoferi s-au trezit cu amenzi pentru că și-au lăsat mașinile în locuri nepermise. Agenții de la Poliția Locală fac zilnic controale, iar toți cei care sunt prinși că încalcă legea sunt aspru sancționați.

Cu 73 de sancțiuni aplicate doar în ultima săptămână, Poliția Locală transmite „cele mai multe astfel de situații au fost constatate în zonele Piața Libertății, Piața Iancu Huniade, Piața IC Brătianu, Piața Sfântul Gheorghe, dar și pe străzi precum Augustin Pacha, Eugeniu de Savoya, Gheorghe Lazăr.


La aceste încălcări ale legislației în vigoare se adaugă și 14 situații surprinse de camerele video instalate în zona centrală care au înregistrat autovehicule care au pătruns în zona interzisă, mai exact în zona Piața Libertății, ai căror conducători auto urmează a fi identificați de polițiștii locali. Mai mult, tot în această perioadă au fost aplicate un număr de 110 colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor staționate neregulamentar în zona centrală, și în aceste cazuri fiind în lucru procedura de identificare a conducătorilor auto în vederea sancționării. Tot în ultima săptămână, s-a înregistrat o scădere a cazurilor în care conducătorii de mopede au traversat pasajul pietonal de la str. Jiul, fiind constatate un număr de trei situații de nerespectare a indicatoarelor, din care un conducător de moped fiind identificat și sancționat. Reamintim că sancțiunile prevăzute pentru autovehicule dar și pentru mopede se ridică de la 290 la 725 lei cu 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Polițiștii locali atrag atenția că vor aplica în continuare sancțiuni celor depistați nerespectând prevederile legale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.