Nicolae Robu și Vasile Graur, primarul comunei Lovrin, nemulțumiți de locația primului...

Nicolae Robu și Vasile Graur, primarul comunei Lovrin, nemulțumiți de locația primului centru de colectare a legumelor și fructelor din Timiș: „PSD imixtionează politic în orice problemă”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu și Vasile Graur, primarul comunei Lovrin, au făcut astăzi acuzații grave la adresa modului în care s-a decis locația primului centru de colectare și depozitare a legumelor și fructelor din Timiș. Despre acesta a vorbit, pe larg, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Roxana Iliescu, cea care și a anunțat apoi că centrul se va realiza la Tomnatic.

Nicolae Robu susține că în spate se află interese politice. „Comisia (Comisia de implementare a proiectului „Centre de colectare și depozitare legume-fructe în județul Timiș-proiect pilot – n.r.) a avut o opțiune la comanda politică a PSD pentru că PSD nu este în stare să facă administrație când e nevoie, ci imixtionează politic în orice problemă. (…) Comisia, dacă ar fi fost corectă, ar fi trebuit să analizeze caracteristicile fiecărei locații și să spună clar: domnul primar, dacă rezolvați într-un anumit termen probleme formale, atunci locația va fi Lovrin.


Dacă nu sunteți în stare să rezolvați, va fi Tomnatic. Aici s-a venit cu cerințe în scurt timp și nu s-a spus că acum se tranșează”, a explicat primarul Nicolae Robu.

La rândul său, Graur a comentat că Lovrinul ar fi fost respins pentru că datele legate de un teren nu erau clare, dar că problema s-ar fi putut claririfica cu celeritate, dacă CJ Timiș ar fi cerut asta. „Doamna Roxana Iliescu s-a comportat cu mine ca și cu un client când își desfășura activitatea sa avocățească. M-a făcut să cred că sunt cel mai îndreptățit să se amenajeze centrul la Lovrin, dar dânsa știa că voi pierde procesul, ca să spun așa. (…) Pot să vă spun că lucrurile nu au fost atât de corecte și doamna arhitect-șef Loredana Pălălău, care a însoțit comisia, putea să ne spună și nouă ce avem de făcut, nu numai celor de la Tomnatic. (…) Aici discutăm despre o locație în care venim în sprijinul cetățenilor și a legumicultorilor, nu cred că e corect să fie la Tomnatic, toate drumurile trec prin Lovrin și mai apoi duc la Tomnatic”, a spus Graur.

„Comisia de implementare a proiectului „Centre de colectare și depozitare legume-fructe în județul Timiș-proiect pilot”, a DECIS! Cu 8 voturi din 11 pentru, niciun vot împotrivă și 3 abțineri, locația stabilită pentru proiectul pilot este în Tomnatic (bazinul legumicol Lovrin-Gottlob-Tomnatic). De asemenea, a fost acceptată propunerea mea de stabilire a următoarelor două locații, astfel: Deta, 11 voturi din 11 pentru (bazinul legumicol Giera-Deta-Gataia); Mănăștiur, 7 voturi din 11 (bazinul legumicol Belinț-Lugoj-Mănăștiur). Le mulțumesc frumos tuturor celor implicați și mă bucur că această Comisie, contrar zicalei că atunci când vrei să îngropi un proiect faci o comisie, și-a dovedit eficientă și astfel putem merge mai departe în realizarea Proiectului!” , anunța vicepreședintele CJ Timiș Roxana Iliescu pe Facebook, acum câteva zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.