Nouă candidați se „bat” pentru funcția de primar al Devei. Câți alegători...

Nouă candidați se „bat” pentru funcția de primar al Devei. Câți alegători sunt așteptați la urne

0
DISTRIBUIȚI

Într-un oraș din vestul țării, cetățenii își aleg noul primar, în această toamnă. Este vorba de Deva, singurul municipiu din România în care vor avea loc alegeri locale parțiale în data de 5 noiembrie, pentru funcția de primar.

Potrivit datelor făcute publice de Biroul Electoral de Circumscripție Deva, nouă candidați, dintre care trei independenți, s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar.

Este vorba despre Nicolae Florin Oancea (PNL), Lucian Francisco Davidoni (USR), Ovidiu Ioan Popa (ALDE), Vasile Ioan Iovan (PMP), Petru Mărginean (PSD), Ioan Brînduşe (PSR), Velu Adrian Căluşer (independent), Marius Vasile Blendea (independent, susţinut de ProRomânia) și Eduard Claudiu Cristoi (independent).

În total, numărul cetățenilor cu drept de vot din municipiul Deva este de 59.351.

Campania electorală a început în data de 22 octombrie și durează 15 zile, până în data de 4 noiembrie, la ora 07.00.


Votarea va începe în data de 5 noiembrie, la ora 07.00, și se va încheia la ora 21.00.

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv, în luna aprilie a acestui an, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare. Judecătorii au menţinut decizia primei instanţe, care a dispus doi ani pentru că a condus băut o maşină, adăugâdu-se patru ani de la o pedeapsă anterioară pentru abuz în serviciu.

Mircea Muntean a fost primar al Devei timp de patru mandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.