Număr record de „boboci” la Agronomie: „O așa admitere n-am avut de...

Număr record de „boboci” la Agronomie: „O așa admitere n-am avut de șapte ani”. De ce facilități beneficiază studenții

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului a reușit să atragă, în acest an academic, un număr impresionant de studenți, mult peste așteptări. În total, la universitatea timișoreană au fost admiși 1.700 de „boboci”, cu 400 mai mulți decât în anul precedent. Reprezentanții instituției de învățământ superior din capitala Banatului au și o explicație pentru această creștere a interesului tinerilor. Și anume, numeroasele facilități de care pot beneficia.

„Avem 1.700 de boboci, o cifră impresionantă la care, recunosc, nu ne așteptam, este peste așteptările noastre. În total, avem 5.000 de studenți. Sunt mult mai mulți boboci decât în anii trecuți, cred că o așa admitere n-am avut în ultimii șase, șapte ani. Sunt cu 400 de studenți peste ceea ce ne așteptam. Eu cred că este o realitate, pentru că studenții vorbesc între ei, și este o realitate a lucrurilor care se mișcă și se întâmplă în momentul acesta. Avem foarte multe cereri, burse plătite, internship-uri și studenți care se pot angaja încă din anii trei sau patru, lucru care contează foarte mult”, a explicat, astăzi, Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Potrivit reprezentanților universității timișorene, cea mai „vânată” facultate a fost cea de Medicină Veterinară, dar și specializări precum Cadastru, Industrie alimentară, Inginerie genetică, Arhitectură peisagistică, Silvicultură, Biotehnologii sau Industria turismului.

Cosmin Popescu spune că universitatea pe care o conduce asigură locuri pentru majoritatea studenților care doresc să se cazeze în cămin.


„Doar 50 de studenți au rămas pe dinafară, în acest an. Cu bani de la Compania Națională de Investiții, vom construi un cămin nou, cu 200 de locuri, sperăm să înceapă lucrările în primăvara anului viitor”, a precizat rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Festivitatea de deschidere a noului an academic la universitatea timișoreană a avut loc în această dimineață, la eveniment participând și reprezentanți ai autorităților locale și centrale, care au susținut mai multe discursuri. De asemenea, cei mai buni studenți ai universității, care au avut anul trecut medii de 10 sau aproape de 10, au fost premiați cu o sumă de 500 lei, bani oferiți de o companie din domeniul bancar.

bancară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.