O floretistă din Japonia și echipa SUA au obținut aurul în etapa...

O floretistă din Japonia și echipa SUA au obținut aurul în etapa de Cupă Mondială pentru junioare de la Timișoara. Pe ce locuri s-au clasat sportivele de la CSU Poli

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frscrima.ro

Sala ”Constantin Jude” a fost în acest weekend gazda primei runde a Cupei Mondiale de floretă pentru junioare. Ieri, în prima zi de concurs de la Timișoara, la fel ca anul trecut, o sportivă din Japonia a câștigat medalia de aur la individual. Tsuji Sumire a învins-o în finală pe rusoaica Alexandra Sunduchkova.


Astăzi, în competiția pe echipe aurul i-a revenit reprezentativei Statelor Unite ale Americii, care a trecut în ultimul act de Ungaria.

Pe poziția a treia ieri la individual au terminat Sylvie Binder (SUA) și Marta Ricci (Italia). În ceea ce privește sportivele românce cea mai bună clasare a fost obținută de Rebeca Cândescu, de la CSA Steaua, locul 40. Localnicele Teodora Sîrbu și Alexandra Lazin, ambele legitimate la CSU Politehnica Timișoara, nu au reușit să pătrundă în Top 100, încheind competiția pe locurile 110, respectiv 113.

Ungaria nu și-a păstrat coroana pe Bega

Dacă anul trecut sportivele maghiare cucereau locul 1 în competiția pe echipe, de această dată au trebuit să se mulțumească doar cu statutul de finaliste. Aurul a fost cucerit în 2017 în etapa de la Timișoara de către reprezentativa SUA formată din: Binder, Devore, Minarik și Tieu. Nici în această probă floretistele lotului național de junioare nu au strălucit. Pe tabloul de 16 România a depășit Kazahstanul, dar a cedat în faza următoare, scor 27-37, în fața Rusiei, care a încheiat concursul în bronz. Prin urmare echipa noastră, formată din Cândescu, Gheorghe, Saveanu și timișoreanca Teodora Sirbu, s-a clasat doar pe poziția a opta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.