O lună de teatru: de la turnee la festivaluri acasă FOTO

O lună de teatru: de la turnee la festivaluri acasă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Alături de teatrul național timișorean, care participă în această lună la mai multe festivaluri, cele două teatre ale minorităților germană și maghiară din Timișoara, sunt prezente, la rândul lor, pe mai multe scene din țară sau străinătate, cu spectacole de succes selecționate pentru festivaluri naționale sau internaționale.

Actorii teatrului maghiar vor parcurge 4.008 kilometri în această lună, cu prilejul turneelor din țară și din Serbia, mai multe spectacole puse în scenă de trupa timișoreană urmând să participe la numeroase festivaluri. Spectacolul “Shakespeare Sonnet 66” a avut loc ieri, în 9 octombrie, la a XII-a ediție a Festivalului Internațional „JoakimInterFest”, pe scena Teatrului Regal din localitatea sârbească Kragujevac, și același spectacol va participa la Festivalul Internațional de Teatru Clasic „Toamna Teatrală”, la Teatrul Național Sterija din Vârșeț, în 27 octombrie.

Spectacolul „Exit”, coproducție internațională a teatrului „Csiky Gergely” cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad și Teatrul Național din localitatea sârbească Sombor va participa în 13 octombrie la Platforma Internațională de Teatru București, iar spectacolul non-verbal „Moliendo Café” se va juca la Gheorghieni. Teatrul maghiar va fi prezent și la Festivalul Național de Teatru din București în 23 și 24 octombrie, cu două reprezentații ale spectacolului „Improvizația de la Versailles sau Casa Maimuțelor”, în care joacă aproape întreaga trupă a teatrului.

Luna octombrie se va încheia cu participarea la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Sub bagheta lui Merlin”, organizat la Timișoara, cu spectacolul „Scufița Roșie”, care se va juca în sala Studio în 28 octombrie, de la ora 15.00.


Și spectacolul „Shakespeare Sonnet 66” va fi jucat pe scena timișoreană în 14 octombrie, în prezența invitaților la Conferința Internațională de Studii Teatrale “Teatrul și politica”, desfășurată la Universitatea de Vest.

După încheierea celei de-a VII-a ediții a Festivalului European “Eurothalia”, organizat de teatrul german la Timișoara, mai multe spectacole puse în scenă de acesta vor fi jucate în cadrul unor festivaluri care au loc în alte orașe ale țării. În 16 octombrie, spectacolul “Micul prinț” după Antoine de Saint-Exupéry va fi jucat la teatrul Nottara din București, în cadrul Festivalului de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, iar în 18 octombrie, coproducția realizată cu teatrul maghiar timișorean, „Moliendo Café”, va fi prezentată la teatrul Figura din Gheorghieni, în cadrul Colocviului Teatrelor Minoritare. Două reprezentații cu spectacolul „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind vor avea loc în 26 și 27 octombrie la Teatrul Național București, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Același spectacol va putea fi văzut de timișoreni în 22 octombrie, în sala teatrului german, unde este programat și musicalul „Cabaret”, în 31 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.