O nouă licitaţie pentru Lotul II al Autostrăzii Lugoj -Deva. Ce nemulţumiri...

O nouă licitaţie pentru Lotul II al Autostrăzii Lugoj -Deva. Ce nemulţumiri are ministrul Transporturilor legat de evoluția lucrărilor

0
DISTRIBUIȚI

Lotul II din Autostrada Lugoj – Deva nu va fi dat în circulație în totalitate în următoarele luni. Asta susține ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, care a fost prezent ieri la Timișoara. Acesta a oferit detalii legate de starea unor părți din Lotul II.

„Lotul II Lugoj – Deva, după cum știți, este împărțit în cinci secțiuni.


Secțiunile A, B și C sunt deschise din luna martie, secțiunea D este aproape finalizată. Se lucrează la documentație pentru proiectare și execuție pentru ultima secțiune, faimoasa secțiune cu acele viaducte pentru mamifere mari. Punctul meu de vedere îl știți destul de clar. Și eu sunt un iubitor al mediului și un protector al mediului, dar mi se pare un pic aberant ca pentru faptul că pe acolo ar trece niște mamifere mari, respectiv urși, să suplimentăm costurile unui tronson de șapte kilometri cu 180 de milioane de euro. Îl vom relicita, ne vom supune rigorilor de mediu și ne ducem mai departe să finalizăm autostrada. Până la sfârșitul anului avem de scos proiectarea și execuția pentru acest lot”, a explicat Cuc.

Cuc a dat asigurări că ministerul a luat măsuri împotriva constructorilor care nu s-au achitat de sarcini ca la carte, în cazul lucrărilor deja realizate. „Am discutat cu domnul director Ioniță (n.r – Ioniţă Ştefan, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și cu antreprenorul chiar la Timișoara, unde i s-a adus la cunoștină că pentru acele neconformități pe care dânsul le-a tratat și a dat asigurări din punct de vedere tehnic că nu sunt probleme, i-am prelungit perioada de garanție de la patru ani la opt ani. Dacă este sigur că nu sunt probleme la structură, nu avea nimic împotrivă să prelungească acest termen. Și asta s-a și întâmplat”, a adăugat Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.