ONG-urile din Timiș, invitate să se înscrie pe o platformă online pentru...

ONG-urile din Timiș, invitate să se înscrie pe o platformă online pentru a afla ultimele decizii luate de Guvern

0
DISTRIBUIȚI

ONG-urile din județul Timiș sunt invitate să se înscrie pe o platformă online înființată recent de Ministerul pentru Dialog Social. Este vorba de „Conect”, disponibilă pe site-ul instituției, de unde cei înscriși pot afla care sunt ultimele decizii luate de Guvern, și nu numai.

Vicențiu Știr, secretar de stat ALDE în Ministerul pentru Dialog Social, a declarat, ieri, la Timișoara, că în această platformă online sunt înscrise doar 15 ONG-uri din județul Timiș.

„Pentru transparența decizională, noi am creat programul Conect, în care am solicitat și solicităm tuturor ONG-urilor și societății civile să se înscrie în această platformă disponibilă pe site-ul ministerului.


Odată înscriși, se va primi în timp real orice informație care apare în spațiul public. Aici mă refer la actele normative, chiar la minutele din ședințele de Guvern sau de la întâlnirile între miniștrii, între grupurile ministeriale, între administrație și societatea civilă. În timp real, fiecare va primi această informație. Tot pe această platformă, orice cetățean, societate civilă sau ONG poate să trimită anumite sugestii, proiecte. Noi le vom analiza și le vom trimite către ministerul de resport unde le vom urmări până la rezolvarea lor”, a afirmat Vicențiu Știr.

Potrivit secretarului de stat ALDE în Ministerul pentru Dialog Social, tot în acest an a fost înființat și Registrul Unic al Transparenței Intereselor, prin care cetățenii pot afla când un decident politic are planificată o întâlnire la care pot participa.

„Registrul Unic de Transparență al Intereselor este o platformă prin care fiecare decident – premier, ministru, secretar de stat, atunci când are o întâlnire care e în interesul cetățenilor, este trecută pe platformă, iar fiecare cetățean poate să vadă rolul acelei întâlniri. Dacă acea întâlnire e de interes pentru el, poate să participe la ea, totul e destul de transparent. Ceea ce vrem noi este ca guvernarea să fie cât mai deschisă, asta înseamnă o încredere cât mai mare a cetățenilor în actul de guvernare”, a conchis Vicențiu Știr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.