Operaţiunile de căutare a maşinii căzute în Dunăre, în care s-ar afla...

Operaţiunile de căutare a maşinii căzute în Dunăre, în care s-ar afla o familie cu doi copii, au fost reluate UPDATE 2 Ipoteze privind soarta familiei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Operaţiunile de căutare a maşinii căzute în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin, în care s-ar afla o familie cu doi copii, au fost reluate în această dimineaţă, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Elena Tarla, la operaţiuni participă echipajele ISU Caraş-Severin şi scafandri din Mehedinţi şi Argeş.

Operaţiunile de căutare a maşinii căzute în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin, au fost suspendate ieri deoarece apa era foarte rece. Maşina care a căzut în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin, se află la o adâncime de nouă metri, iar temperatura apei este de patru grade.

În autoturism s-ar afla o familie cu doi copii. Şoferul maşinii, un bărbat de 44 de ani, a reuşit să se salveze, fiind transportat la spitalul din oraşul Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale.

„Din declaraţiile şoferului, se pare că în maşina condusă de el se mai aflau patru persoane. Este vorba de o familie din localitatea Sicheviţa, soţ, soţie şi doi copii. Soţul are 48 de ani, soţia are 40 de ani, copilul cel mare are 22 de ani şi un minor de trei ani. Se fac cercetări”declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ.

La operațiune participă șapte pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, cu doua bărci, două echipaje de scafandri, un echipaj cu o ambarcațiune de la Poliția de Frontiera și șase scafandri.

UPDATE Potrivit reprezentanților ISU Caraș-Severin, mașina a fost găsită de către scafandri, în jurul orei 14.00, însă nu a fost adusă la suprafață.


„Cred că la următoarea scufundare, scafandrii pot să dea informații dacă sunt sau nu persoane înăuntru”, a declarat Elena Tarla.
În ceea ce-l privește pe șoferul mașinii, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneț, a declarat că este vorba de un tânăr în vârstă de 22 de ani, care avea permis de conducere de șapte luni. „Între el și această familie era o relație de prietenie. Șoferul i-a luat de acasă pentru a merge la cumpărături la Moldova Nouă, la piață. Într-o curbă, a pierdut controlul volanului și a căzut cu mașina în Dunăre”, a precizat Cecilia Dăneț.
Foto: ISU Caraș-Severin

UPDATE 2 Mașina a fost scoasă din Dunăre, în jurul orei 15.30, însă în autoturism nu se afla nicio persoană. „Nu știm ce s-a întâmplat, de ce nu era nicio persoană. Probabil căutările vor continua în perimetrul în care a fost găsită mașina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin, Elena Tarla.

Șoferul mașinii a povestit că le-a văzut pe cele patru persoane ieșind din mașină, ieri, după ce autoturismul a plonjat în Dunătare. Astfel, o ipoteză ar fi că familia cu cei doi copii nu a putut ajunge la mal din cauza curenților puternici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.