Pregătiri ca de război pentru iarnă, la Ministerul Transporturilor. Ce le promite...

Pregătiri ca de război pentru iarnă, la Ministerul Transporturilor. Ce le promite șoferilor Răzvan Cuc

0
DISTRIBUIȚI

An de an, autoritățile din România sunt luate prin suprindere de venirea iernii. Sunt suficiente doar câteva ore de ninsori abundente, pentru ca sute de mașini să rămână înzăpezite pe drumuri. Firmele plătite din bani publici să se ocupe de deszăpezire ridică adesea din umeri acuzând lipsa utilajelor sau a personalului, dar și faptul că au fost luate prin surprindere de ninsoare. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, promite că anul acesta lucrurile vor sta altfel.

„În acest an, din punct de vedere al contractelor pentru deszăpezire, avem acoperite toate zonele din toată țara. Din 58 de zone avem 57 acoperite cu contracte, vorbesc de contracte multianuale, pe patru ani. S-a încheiat și contractul cu sarea, mai avem două loturi pe București, care urmează și acelea să fie soluționate contestațiile, dar și în cazul în care nu se vor soluționa în timp util, avem utilaje necesare să facem față.


Deci, în acest an nu vom fi luați pe nepregătite de iarnă. Din acest motiv, le-am spus directorilor regionali că încă de la începutul anului am făcut în așa fel încât fiecare DRDP să devină unitate operațională, astfel încât să-și poată lansa procedurile de achiziții și să nu mai aștepte după lungile avize de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Nu vor avea nicio scuză niciunul, dacă avem elemente și apar probleme în procesul de deszăpezire. De asemenea, le-am spus că vom avea ca și procedură, în momentul când se va anunța un cod portocaliu sau suntem informați că vor fi condiții meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un secretar de stat în acea regiune, care se va implica și va coordona personal, împreună cu directorul și cu toți factorii implicați, activitățile pentru a se finaliza așa cum ne dorim cu toții, după cum și prim-ministrul Mihai Tudose a spus că dorește ca deszăpezirea să se facă în 12 ore și noi încercăm să ne menținem în acest termen”.

Cuc recunoaște că depinde de vreme. „Bineînțeles, suntem strâns legați și de condițiile meteo, dar totodată și de înțelegerea participanților la trafic, că în momentul în care sunt condiții meteo nefavorabile se intervine pentru decongestionarea zăpezii de pe carosabil în momentul când nu avem autovehicule blocate pe DN-uri sau pe autostrăzi. Altfel, prioritatea numărul 1 se transformă în salvarea vieților omenești”, a declarat ministrul.

Răzvan Cuc spune că le-a dat mână liberă șefilor din subordinea sa pentru a face toate modificările necesare pentru îmbunătățirea activității structurilor pe care le conduc. Acesta a lansat și un apel public în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.