Prima femeie din România care a escaladat Manaslu, un vârf important din...

Prima femeie din România care a escaladat Manaslu, un vârf important din Himalaya, originară din Vestul țării. Ce spune despre ultimele minute de ascensiune

2
DISTRIBUIȚI

Arădeanca Mădălina Condrea este prima femeie din România care a cucerit vârful Manaslu, ce face parte din masivul Gurkha, în munții Himalaya. Stabilită de mai bine de zece ani în Elveția, la Zürich, Ina, cum îi spun prietenii, și-a pus stindardul pe vârful de 8.163 de metri în 25 septembrie, la ora României 4.15.

Tânăra alpinistă a escaladat al optulea cel mai înalt vârf al lumii urcând prin partea nepaleză a munților Himalaya. Ascensiunea sa s-a concretizat chiar în ziua când un alpinist britanic, Philip H., în vârstă de 46 de ani, și-a pierdut viața în Camp 3, la 6.800 de metri, în încercarea de a cuceri Manaslu. Mădălina Condrea și-a explicat pasiunea pentru alpinism.


„În urmă cu nouă ani, când făceam o călătorie în jurul lumii, am ajuns în Nepal. Am urcat atunci pe Imja Tse, un vârf de 6.200 de metri. Atunci l-am cunoscut și pe șerpașul cu care am urcat, Mingma Dukpa, și, înțelegându-ne foarte bine și împrietenindu-ne, i-am spus că vreau să urc și pe un optmiar. Singura condiție a fost ca el să fie șerpaș și când urc pe Manaslu”, a specificat alpinista Mădălina Condrea, citată de site-ul aradon.ro.

Timișoreanul Horia Colibășanu este primul român care a escaldat vârful Manaslu, în anul 26 aprilie 2006, alături de alpinistul spaniol Inaki Ochoa. Alpinista arădeancă și-a destăinuit sentimentele avute când și-a dus la bun sfârșit ascensiunea. „E frumos și când ajungi sus și ești copleșit de peisaj, dar cele mai frumoase sunt minutele de dinainte de a ajunge pe vârf, când realizezi că vei ajunge. Eu am început să plâng când am mai avut câteva minute până la vârf. Vântul, frigul, toate te fac să vrei să renunți, dar te gândești la cei de acasă și mergi mai departe”, a menționat Mădălina Condrea, absolventă a Facultății de Arheologie din Zurich.

2 COMENTARII

  1. Nu este prima femeie care a escaladat un varf important din Himalaya. Aceasta este Thea Vid, originara din Lugoj, care a escaladat al 6-lea optmiar din lume, Cho Oyu.

    Do your homework!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.