Primarul Robu, despre banii de reparații de la Guvern după furtuna din...

Primarul Robu, despre banii de reparații de la Guvern după furtuna din 17 septembrie: „Nu am primit niciun leu”

0
DISTRIBUIȚI

La aproape o lună de la furtuna care a lovit capitala Banatului, Primăria Timișoara susține că nu a primit niciun leu de la guvern pentru repararea școlilor și a spitalelor afectate. În 18 septembrie, premierul Mihai Tudose venea la Timișoara pentru a discuta cu primarul Nicolae Robu și cu specialiștii de la ISU despre pagubele produse în timpul furtunii care a ucis nu mai puțin de trei oameni în județul nostru și alți doi în Timișoara.


Inițial primăria a cerut 2,2 milioane de lei de la guvern, bani cu titlul de reparații pentru pagubele din timpul furtunii. Conform prefectului Eva Andreaș, o solicitare pentru alte 5 milioane de lei a fost trimisă către guvern, la aproximativ două săptămâni de la furtună.

Întrebat astăzi dacă a primit bani de la guvern pentru repararea școlilor și a spitalelor afectate de furtună, primarul Robu a răspuns că „nu am primit niciun leu. (…) Avem de primit vreo 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii. Avem atâta nevoie de bani și ați văzut câte s-au făcut în oraș. Toate costă, iar încasările nu sunt suficiente, avem bani de dat la RATT, avem bani de plătit la Colterm și uite, nu ne vin nici măcar cei 5 milioane de lei pentru spitalul de copii. Avem toate documentele pentru decont depuse la Direcția de Sănătate Publică și ar trebui să primim banii”. Conform estimărilor făcute de primarul Nicolae Robu, la câteva zile după furtună, doar pagubele produse la școlile din oraș se ridicau la 20 de milioane de lei.

Foto: Gabi Brezeanu (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.