Primarul Robu, despre jurnaliști locali care ar opera cu „taxă de asmuțire”:...

Primarul Robu, despre jurnaliști locali care ar opera cu „taxă de asmuțire”: „Credeți că nu știu chestii concrete?”

1
DISTRIBUIȚI

Ieşirile primarului Timişoarei la adresa jurnaliştilor care nu îi cântă în strună au devenit deja tradiţionale. „Minţi întunecate” sau „ticăloşi” sunt doar câteva din apelativele de care au avut parte jurnaliştii din presa locală în ultimele două săptămâni. După ce a făcut un sondaj pe Facebook privind credibilitatea presei locale, primarul Nicolae Robu a explicat şi care trebuie să fie calităţile pe care trebuie să le aibă un jurnalist.

„Presa este extrem de importantă pentru orice societate şi eu am spus asta în nenumărate rânduri, dar ar trebui ca toţi cei care sunt în domeniul presei să onoreze importanţa pe care presa trebuie să o aibă într-o societate. Din păcate, şi eu spun lucrurilor pe nume, că tot mă sfătuiesc toţi prietenii, dar mă sfătuiesc chiar de bună- credinţă fiind, chiar prieteni adevăraţi fiindu-mi.


Eu nu pot să fac asta. E şi de datoria mea, să nu fac concesii. Mie nu îmi e frică de nimeni şi de nimic şi de aceea sunt atât de slobod la gură. Nu sunt, sunt sigur membru PNL, nu cred că vin în coliziune cu principiile partidului, dar în general eu vorbesc eu însumi, foarte rar mă vedeţi reproducând punctaje. (…) Aştept atunci să văd că toţi cei care sunt angrenaţi în presă au o conduită la nivel profesional şi deontologic la nivel a ceea ce presa ar trebui să fie. Or, când tu explici foarte clar un lucru şi când citeşti vezi că e ca şi când ai fi stat de vorbă cu omul respectiv, e corect? Când vezi că este calomniat ani în șir și nu dai nicio replică. Eu nu m-am dus și nu o să mă duc în instanță, deși la câte calomnii au fost la adresa mea aș fi avut muniție din plin. (…) Cunosc date concrete despre unii care operează cu taxă de protecţie şi taxă de asmuţire. Că eu sunt inventiv la nivel de diverse formule de exprimare. Ce înseamnă asta? Credeţi că nu ştiu chestii concrete? Știu foarte concret. Dar dacă aș concretiza ar trebui să mă duc să dovedesc nu știu pe unde. Eu să îmi pierd timp din viață cu asta? Eu am lucruri mai importante de făcut ”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat de jurnaliști ce calități ar trebui să aibă pentru a fi considerați profesioniști care îşi onorează meseria, primarul a răspuns că „un jurnalist ar trebui să respecte în primul rând adevărul, să facă o informare corectă a cetățenilor și, evident, să își folosească propria viziune, propria înțelegere asupra lucrurilor, și nu pur și simplu să ia un text să îl trimită mai departe. (…) Sigur că un jurnalist este îndreptăţit să îşi lase amprenta asupra mesajului, dar când tu denaturezi”, a comentat edilul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.