Primarul Robu îndeamnă la ignorarea legislației UE privind subvențiile la căldură. Cum...

Primarul Robu îndeamnă la ignorarea legislației UE privind subvențiile la căldură. Cum argumentează

1
DISTRIBUIȚI

Subvențiile alocate de la bugetul local al Timișoarei pentru plata facturilor emise de Colterm către abondați s-au majorat cu 10 milioane de lei. Asta după ce prețul de producție a gigacaloriei a crescut ca urmare a majorării prețului la gaz și la energie electrică. Noul preț și majorarea subvenției au fost aprobate săptămâna trecută în Consiliul Local Timișoara. În total, valoarea subvenției pentru anul 2017 se ridică la 55 de milioane de lei.


Deși legislația europeană cere ca țările din Uniunea Europeană să renunțe treptat la astfel de subvenții, primarul Nicolae Robu îndeamnă la altceva.

„Se plătește subvenție, mă refer la agricultură, e interes să se plătească subvenție, la fel trebuie ca România să pună piciorul în prag și să spună: e hotărârea noastră suverană de a subvenționa termoficarea. Pentru că dacă nu se întâmplă așa, va fi un adevărat dezastru. Imaginați-vă orașul Timișoara cu centrala termică proprie la fiecare apartament. Hai să ne imaginăm. La ora actuală, avem încă 65.000 de abonați. Închipuiți-vă că vor apărea 65.000 de centrale termice proprii. Ne expunem ca securitate cumplit, dar pe deasupra am citit zilele trecute despre un raport făcut de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj- Napoca, privind gazele și compușii chimici de diverse tipuri pe care centralele de apartament le degajă și era ceva de speriat. O să aprofundăm, nu putem să ignorăm, este un studiu făcut de o univesitate de renume. (…) Cred că trebuie România ca țară să își manifeste interesul ei dincolo de orice politici stabilite dintr-un birou sau altul, fie acel birou și de la Bruxelles”, a explicat primarul Robu în cadrul plenului de săptămâna trecută.

1 COMENTARIU

  1. Cei din U.E au distrus industria Romaneasca ducand Romania intr-o saracie crunta iar acum vin si ne pun conditii, n-am nici-un respect fata da U.E fiindca au jefuit aceasta Tara cu concursu D.N.A, Guvernelor, Parlamentarilor legiferand legi cu dedicatie si Presedintilor Romaniei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.