Protest al sindicaliștilor la Timişoara împotriva trecerii contribuţiilor sociale la angajaţi UPDATE...

Protest al sindicaliștilor la Timişoara împotriva trecerii contribuţiilor sociale la angajaţi UPDATE Ce au promis protestatarii

0
DISTRIBUIȚI

Intenția guvernului de a trece plata contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajaților produce primele reacții la Timișoara.


Uniunea Teritorială BNS -Filiala BNS Timiș anunță că va picheta Prefectura Timiș, astăzi, între orele 15.00 -16.00.

Organizatorii susțin că protestul e motivat de „intenţia Guvernului României de a transfera contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajatului. La această acțiune vor participa aproximativ 50 de persoane, reprezentanți ai sindicatelor afiliate la Blocul Național Sindical”.

UPDATE Protestatarii susțin că guvernul are în plan să lase angajații fără apărare întrucât aceștia ar putea avea probleme în a încasa de la angajatori banii aferenți contribuțiilor sociale. Sindicaliștii susțin că de la 1 ianuarie salariul minim va crește cu 28 de lei, iar cheltuiala angajatorului va fi cu 53 de lei mai mică. Pe scurt, protestatarii sunt de părere că prin noua măsură guvernul vrea ca sarcinile ANAF să treacă în sarcina angajaților.
O delegație a protestatarilor a mers la Prefectura Timiș pentru a purta discuții cu reprezentanții guvernului în teritoriu.

După ce au discutat cu subprefectul Daniel Franțescu, protestatarii au promis că dacă problema lor nu se rezolvă până în noiembrie vor ieși în stradă în număr cât mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.