Punct final pentru ediţia aniversară a festivalului Analog Mania FOTO

Punct final pentru ediţia aniversară a festivalului Analog Mania FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1239903168">

Ediţia aniversară a festivalului Analog Mania, un eveniment axat pe latura de fuziune foto-film-sunet analog – s-a încheiat cu un performance de sunet realizat de Sergiu Cătană şi Anghel Mailat la Sala Studio a Casei Artelor.

„La finalul ediţiei a 5-a, noi organizatorii suntem mai bogaţi. Pe lângă bucuria de a dărui, fiecare eveniment este o lecţie deschisă. Ediţia cu numărul cinci deschide deja conexiuni pentru ediţii următoare. Vizibilitatea online face să avem deja promisiuni de participare a unor artişti din Tokio. Analog Mania face ca lumea să fie mai mică şi Timişoara să fie înscrisă pe harta evenimentelor analogice internaţionale“, ne-a declarat Emil Kindlein, iniţiatorul acestui eveniment.

Festivalul a fost deschis cu un performance audio – video realizat de artiştii astrieci OchoReSotto, desfăşurat sub umbrela „strictly analog orckestra, tape-to-tape recorder, super 8 & 16mm, slides & synths“. Centrul Multifuncțional Bastion a fost gazda vernisajului expoziţiei „Fragile”, a artistului fotograf Vjeran Hrpka din Croaţia iar Aula Biblitecii Centrale a adus o porţie de „Filme timişorene inovatoare”, în cadrul căreia Asociaţia Cineclub CFR Timişoara a prezentat patru filme metaforă, de foarte scurt metraj, realizate pe peliculă de 16 mm, între anii 1969-1971.

„Analog Mania a început sub sloganul cel mai mic festival din oraş şi am ajuns să finalizăm cea de-a 5-a ediţie internaţională. Evenimentul a crescut ca un organism viu şi se dezvoltă spre artele de fuziune fotografie-film-sunet. Pe viitor dorim să creştem, să creştem în calitate şi în valoarea actului artistic şi a performerilor invitaţi. Nu ne propunem să devenim un festival de masă cu toate că avem în vedere câteva evenimente outdoor pentru ediţia următoare. Mă bucur să văd deja echipa Analog Mania lucrând la ediţia cu numărul 6“, a mai adăugat Emil Kindlein.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.