Radu Radoslav, la PRESSALERT LIVE: „Fiecare dintre noi să-și curețe trotuarul”. Ce...

Radu Radoslav, la PRESSALERT LIVE: „Fiecare dintre noi să-și curețe trotuarul”. Ce spune despre trezirea la viață a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Arhitectul Radu Radoslav, invitat ieri seară la PRESSALERT LIVE, crede că lucrurile încep să se mişte în Timişoara, în ciuda faptului că viteza şi modul în care se transformă municipiul sunt departe de ideal. Reprezentantul Biroului Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest – Registrul Urbaniștilor din România a identificat două elemente prin care şi-a justificat opinia.

Sunt două lucruri prin care ne dăm seama că oraşul creşte. Câți turiști sunt acum în Timișoara față de anul trecut. Numărul a explodat față de anul trecut. E primul semnal. Al doilea este că e foarte mult praf și ne deranjează. Aș prefera să se termine pasajele, să se înceapă unul suprateran chiar cu banii noștri. Sunt multe lucruri care se pot face. Fiecare dintre noi să-și curețe trotuarul. Sunt chestii de atitudine”, a menţionat arhitectul Radu Radoslav. Referitor la implicarea cetăţenilor în viaţa de zi cu zi, arhitecta Raluca Pescar, prezentă în studioul HDV ieri seară, l-a completat pe Radu Radoslav, spunând că în Timișoara sunt niște exemple de forțe a societății civile.


S-au pus pomi în Piața Libertății”.

În continuarea discuției pe tema dezvoltării Timișoarei, Radu Radoslav susține că spațiile comerciale din centrul orașului au o problemă de „funcțiune”. „Ca administrație trebuie să simți ce s-a întâmplat altundeva. La Oradea, primarul absolvent al Politehnicii din Timișoara, și-a permis să facă. Sunt convins că după toamnă se va încerca și la noi. Este jenant să fie second hand, partea de jocuri cu noroc, amaneturi. Nu este acceptabil. Să fie spații comerciale mai mari, nu e voie. Sunt reguli clare. Pe mine mă deranjează funcțiunea, nu neapărat partea estetică”, a menţionat arhitectul Radu Radoslav.

Radoslav spune că evenimentele care au loc în oraș indică și mai mult o dinamică pozitivă, mai ales în contextul anului 2021: „Faptul că sunt evenimente muzicale, de arte plastice, de arhitectură, că se fac tururi de oraș, că sunt foarte multe schele, se lucrează foarte intens. E efervescență în oraș. Pentru noi este mizerabil, dar pentru cineva din afară e diferit. Am stat de vorbă cu oameni ce sunt pentru prima dată în Timișoara și aceștia văd dinamica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.