Răzvan Mărcuci, reprezentantul Timişoarei la Vocea României: „Sper ca oamenii să fie...

Răzvan Mărcuci, reprezentantul Timişoarei la Vocea României: „Sper ca oamenii să fie alături de mine, fiindcă am ce să le ofer“

0
DISTRIBUIȚI

Născut în 30 decembrie 1990, timişoreanul Răzvan Mărcuci reprezintă oraşul nostru în cadrul concursului Vocea României. Artistul care şi-a început cariera muzicală în trupa locală Sens Unic este la prima sa apariţie în cadrul concursurilor de acest gen, motivul pentru care a ales să participe fiind acela că şi-a dorit să iasă din zona de comfort.

„E prima oară cânad particip la un concurs de acest gen. Am simţit că e cel mai potrivit moment. Experienţa acumulată şi timpul m-au făcut să cred că trebuie să le spun oamenilor ce am în mine cu adevărat. Am ales să ies din zona de comfort, căci în ultimii ani am avut timp să acumulez şi să învăţ multe chestii“, spune Răzvan.

Artistul care îşi descrie influenţele muzicale drept pop – rock este momentan în „stand by“ la concursul Vocea României. După ce a fost ales să facă parte din echipa lui Adi Despot, Răzvan a participat la dueluri, unde a fost salvat de Smiley.

„Nu mai ţin minte nimic de la audiţii, am avut emoţii mari. Iniţial vroiam să fac un moment diferit. Adi Despot m-a ales în echipă, după care la dueluri am fost salvat de Smiley. Următoarea etapă a concursului va fi în luna noiembrie şi sper să rămân în concurs. Îmi doresc să ajung la inimile oamenilor, acesta e cel mai important lucru pentru mine. Sper ca oamenii să rezoneze cu mine, să fie alături de mine, fiindcă am ce să le ofer. Mă simt diferit, gândesc mai diferit ca alţii, întotdeauna am fost pozitiv, văd luminiţa de la capătul tunelului mai bine. Din noiembrie încep show-urile live Vocea României şi aș fi singurul concurent din Timişoara. Apelez la spiritul civic, vreau să reprezint Timişoara cât de bine pot eu“, spune Răzvan Mărcuci.

„În Timişoara se nasc idei foarte faine, după care nu se mai întâmplă nimic“

De-a lungul ultimilor ani, Răzvan a avut ocazia să colaboreze cu mai multe proiecte muzicale timişorene, printre care s-au numărat Sens Unic, Popa Sapka sau Burning Table.

„Fac muzică de la vârsta de 12 ani, dar prima ieşire am avut-o pe la 17 ani cu trupa Sens Unic.


Am început să cânt într-o biserică de neoprotestanţi, unde am avut prima trupă. Mai apoi am colaborat cu diverşi muzicieni în proiecte interesante, cum a fost de exemplu Prime. Unul din proiectele în care m-am implicat cel mai mult a fost Popa Sapka. Îmi pare rău că nu mai există, a prins foarte bine trupa. Am colaborat şi cu Burning Table, care din păcate are aceeaşi soartă cu multe trupe din Timişoara. Se nasc idei foarte faine, după care nu se mai întâmplă nimic. Nici măcar nu e o moarte cruntă, e una lentă, trupele se sting. Mi se pare foarte trist acest aspect“, ne-a declarat Răzvan Mărcuci.

Artistul timişorean a fost invitat recent să cânte alături de Viţa de Vie în cadrul unui concert pe care rockerii l-au susţinut la festivalul Vest Fest şi pregăteşte câteva compoziţii proprii pentru viitor.

„Adi Despot m-a invitat să cânt alături de Viţa De Vie piesa Praf de Stele, o melodie pe care o cântam în cluburi mici acum mulţi ani în Timişoara. Să mă văd cântând cu ei pe scenă a fost o chestie foarte tare. Am un studio unde colaborez cu Călin Lupu, cu care ne înţelegem muzical foarte bine. Mai cânt cu trupa de cover-uri Clar Band. M-am restrâns cu proiectele fiindcă vreau să am timp de mine, să pun la cale ce îmi doresc. Poţi să devii cunoscut în Timişoara fără a te duce neapărat la Bucureşti. Spre deosebire de alţi artişti timişoreni, eu nu am nicio problemă cu Bucureştiul. Îmi place şi, dacă mă voi duce acolo, mă văd compunând şi piese pentru radio. Nu am nicio problemă să fiu comercial, atâta timp cât muzica e calitativă şi fac ce îmi doresc sau ceea ce mă reprezintă. Cred că poţi să fii natural şi să fii comercializat. În viitorul apropiat mă văd cântând piesele mele şi momentan îmi definesc drumul propriu. Am deja piesele în cap“, a mai adăugat Răzvan Mărcuci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.